ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Να τηρήσει τις δεσμεύσεις της η κυβέρνηση, ζητά η ΓΣΕΕ

09:09 - 05 Ιουλ 2012 | Πολιτική
Αλλαγές στη δανειακή σύμβαση σε μισθολογικά ζητήματα θέλει η ΓΣΕΕ

Την τήρηση των προεκλογικών δεσμεύσεων και των προγραμματικών συγκλίσεων των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση, για την αναθεώρηση και τροποποίηση όρων της δανειακής σύμβασης, με αιχμή στα εργασιακά, ζητεί η ΓΣΕΕ με επιστολή που απέστειλε στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η Συνομοσπονδία επισημαίνει την αναγκαιότητα να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες για την νομοθετική αποκατάσταση όλων των αδικιών εις βάρος του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Ειδικότερα, για την αναθεώρηση όρων της δανειακής σύμβασης η ΓΣΕΕ επισημαίνει τα ακόλουθα ζητήματα:

1. Την αποκατάσταση του μισθολογικού περιεχομένου και της διαδικασίας κατάρτισης της ΕΓΣΣΕ.

2. Την επαναφορά του θεσμού επέκτασης της εφαρμογής των κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

3. Την επαναφορά στο εξάμηνο του χρόνου παράτασης της κανονιστικής ισχύος των ΣΣΕ για τη διευκόλυνση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αποκατάσταση της πλήρους μετενέργειας στις ατομικές συμβάσεις.

4. Την προστασία των όρων αμοιβής και εργασίας των νέων σε ηλικία εργαζομένων.

5. Την επαναφορά του περιεχομένου της διαιτητικής απόφασης στο σύνολο των όρων της συλλογικής ρύθμισης.

6. Την αποκατάσταση των όρων των Εθνικών Γενικών ΣΣΕ για τη ρύθμιση του ύψους των εισφορών εργαζομένων και εργοδοτών υπέρ των σκοπών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας και του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας και την άμεση έναρξη λειτουργίας του νέου ενιαίου φορά παροχών υπηρεσιών πρόνοιας με διμερή χαρακτήρα.

Η Συνομοσπονδία θεωρεί αυτονόητη τη δέσμευσή για τη διασφάλιση του δημόσιου κοινωνικού χαρακτήρα του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, ως θεμελιώδους θεσμού κοινωνικής προστασίας με αναδιανεμητικό χαρακτήρα και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και της κοινωνικής αποτελεσματικότητάς του, πλαίσιο που θεωρεί ότι μπορεί να θωρακισθεί μόνο εφόσον προστατευθούν αποτελεσματικά η περιουσία και οι πόροι των Ασφαλιστικών Ταμείων, παταχθεί η αδήλωτη και η ευέλικτη απασχόληση, προστατευθεί η πλήρης και σωστά αμειβόμενη εργασία και αντιμετωπισθεί αυστηρά η εισφοροδιαφυγή.

Η διοίκηση της ΓΣΕΕ επιφυλάσσεται για την περαιτέρω τεκμηριωμένη τοποθέτηση της στην Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης και την Εθνική Επιτροπή Κοινωνικής Προστασίας, η σύγκληση των οποίων αναμένει να γίνει άμεσα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.