ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι το 2017

12:46 - 05 Ιουλ 2012 | Πολιτική
Βενιζέλος: Παράταση στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι το 2017
Να παραταθεί μέχρι το τέλος του 2017 η δημοσιονομική προσαρμογή, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Την ανάγκη ενός επικαιροποιημένου, ρεαλιστικού και εφαρμόσιμου προγράμματος για τη χώρα μας λόγω της αλλαγής των μακροοικονομικών δεδομένων υπογράμμισε εκ νέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στη στρατηγική αναθεώρησης των όρων της δανειακής σύμβασης που θα ακολουθηθεί στις συζητήσεις που αρχίζουν σήμερα με τους εκπροσώπους της τρόικας.

 

Μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι χρειαζόμαστε ένα συμφωνημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πλαίσιο το οποίο θα βρίσκεται σε συμφωνία με τις πρόσφατες αποφάσεις της συνόδου, σημειώνοντας πως οι αποφάσεις που ελήφθησαν για Ισπανία - Ιρλανδία μπορούν να εφαρμοστούν για ό την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Κύπρο που αποτελούν όμοιες περιπτώσεις.

 

Αφετηρία, όπως είπε, είναι η ανάγκη επαναξιολόγησης των μακροοικονομικών προβλέψεων της τρόικας για το 2012 και τα επόμενα χρόνια.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι είναι αναγκαία η παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής κατά τρία χρόνια, μέχρι το τέλος του 2017.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:00 - 05 Ιουλ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.