ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: «Η κυβέρνηση έχει βάλει γενικό πωλητήριο στη χώρα»

19:07 - 07 Ιουλ 2012 | Πολιτική
Τσίπρας: «Η κυβέρνηση έχει βάλει γενικό πωλητήριο στη χώρα»
Τις ιδιωτικοποιήσεις αποφάσισε να αναδείξει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ως το μεγάλο αρνητικό της κυβέρνησης, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι η αντιπολίτευση που θα ακηθεί από το κόμμα του θα είναι έντονη

Για «αγγελτήριο πώλησης γης και ακινήτων» αντί προγραμματικών δηλώσεων κυβέρνησης εκλεγμένης με εξαγγελία επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου μίλησε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του Κοινοβουλίου, τονίζοντας ότι η συγκυβέρνηση Σαμαρά αποτελεί συνέχιση των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. «Το 2009 κάποιοι μας είπαν 'λεφτά υπάρχουν', τώρα είπατε ' υπάρχει επαναδιαπραγμάτευση'.

 

Ο λαός συγχωρεί τα λάθη, δεν θα συγχωρέσει όμως την κοροϊδία» δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καταγγέλλοντας προεκλογική παραπλάνηση του λαού και επίθεση στη δημόσια περιουσία.

Η δεύτερη ημέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης άρχισε λίγο μετά τις 18:30 το απόγευμα του Σαββάτου, με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να ανεβαίνει στο βήμα καταγγέλλοντας πως οι προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν η «ανάγνωση γενικού πωλητηρίου της Ελλάδας που αναρτήθηκε πρωτίστως στις δανείστριες χώρες».

Ο κ. Τσίπρας μίλησε για «αγγελτήριο πωλήσεων γης και ακινήτων» και επίθεση στη δημόσια περιουσία που δεν ήταν σε γνώση του λαού προεκλογικά. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε τόσες προεκλογικές συνεντεύξεις επιχείρησε να αποδομήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να τρομοκρατήσει τους πολίτες, ωστόσο δεν είχε λέξη για την ταμπακιέρα, έκρυψε τις πραγματικές της προθέσεις και παραπλάνησε συνειδητά τους πολίτες.

Στις προγραμματικές δηλώσεις του κ. Σαμαρά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «άκουσε δηλώσεις απόρριψης των προεκλογικών εξαγγελιών των τριών κομμάτων της συγκυβέρνησης», και σημείωσε πως η φιλοσοφία της συγκυβέρνησης Σαμαρά δεν είναι διαφορετική εκείνης των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, και θα επιταχύνει τις πολιτικές τους.

«Το 2009 κάποιοι μας είπαν λεφτά υπάρχουν και κέρδισαν, τώρα είπατε επαναδιαπραγμάτευση υπάρχει. Προσέξτε όμως θα έχετε την ίδια και ίσως χειρότερη τύχη, οι αντοχές του λαού εξαντλούνται, και όσο η πορεία προς την καταστροφή επιταχύνεται, τόσο θα εξαντλείται και η αποτελεσματικότητα τρομοκράτησής του. Τα λάθη ο λαός συγχωρεί, δεν θα συγχωρέσει όμως την κοροϊδία» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:14 - 07 Ιουλ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.