ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκληρή «γραμμή» από την αντιπολίτευση

00:30 - 09 Ιουλ 2012 | Πολιτική
Σκληρή «γραμμή» από την αντιπολίτευση
Με το «καλημέρα» φάνηκαν οι τάσεις που θα κρατήσουν εναντίον της νέας κυβέρνησης τα υπόλοιπα κόμματα, με τις κόντρες να αρχίζουν πριν καν ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ψήφο εμπιστοσυνής.

Στο Κοινοβούλιο επικράτησαν υψηλοί τόνοι κατά την αντιπαράθεση των κομμάτων, με όλα τα στοιχεία να δείχνουν πως οδηγούμαστε σε μεγάλες αντιπαραθέσεις μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

 

 

Τσίπρας: «Είστε Μερκελιστές»

 

«Το Μνημόνιο είναι πολιτικό και οικονομικό έγκλημα που επιβάλλεται από την τροϊκα, με την ευθύνη εκείνων που μας κυβερνάνε» κατήγγειλε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνθηκε προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών σημειώνοντας ότι «πλέον είναι υπουργός Οικονομικών και όχι εκπρόσωπος του ΙΟΒΕ ούτε μέλος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου» και προειδοποιώντας ότι το κόμμα του θα σταματήσει το έγκλημα αυτό που το επόμενο στάδιο του είναι η χρεοκοπία. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι απειλή για το ευρώ. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι απειλή για τις αγορές και τα τραπεζικά λόμπι», είπε.

 

Σχολιάζοντας την φράση του κ. Στουρνάρα ότι «δεν έφερε το Μνημόνιο την κρίση αλλά η κρίση έφερε το Μνημόνιο», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «ποιος άραγε φταίει για την κρίση; Αλήθεια ποιος έφερε την κρίση σε αυτή τη χώρα; Μήπως κυβερνήσεις της Αριστεράς; Δημόσιοι υπάλληλοι που μαζί τα φάγαμε; Ή μήπως οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και οι νεοφιλελεύθερες επιλογές»;

 

Σήμερα ο λαός καλείται να πληρώσει αυτό το χρέος που εσείς δημιουργήσατε, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κατήγγειλε την κυβέρνηση λέγοντας: «μας κατηγορείτε ότι είμαστε αντιευρωπαϊστές. Εσείς δεν είστε ευρωπαϊστές. Είστε Μερκελιστές»! Ανέφερε ταυτόχρονα ότι τη δημοσιονομική κρίση στη χώρα την πυροδότησαν η φοροαποφυγή και οι φοροαπαλλαγές μεγάλων κεφαλαίων και επειδή για δεκαετίες βασίλευε ο εκσυγχρονισμός της διαφθοράς, της διαπλοκής, των υπερκοστολογήσεων των εξοπλισμών.

 

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι το Μνημόνιο αποτελεί ευκαιρία όχι για την κοινωνία και το λαό αλλά για το τραπεζικό κεφάλαιο και τους «μαυραγορίτες» της κοινωνίας που επέβαλαν στην τροϊκα τη διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και που σήμερα σκοπεύει η κυβέρνηση να δώσει σε εξευτελιστικές τιμές τη δημόσια περιουσία.

 

Επίθεση Καμμένου σε Βενιζέλο

 

Για μεγάλο παραμύθι που αποκαλύφθηκε με τις προγραμματικές δηλώσεις και για εμπαιγμό του ελληνικού λαού κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

 

«Όσο προσπαθείτε να λειτουργείται ως υπάλληλοι της κ. Μέργκελ θα μας έχετε απέναντι σας όπως θα έχετε απέναντι σας και τον ελληνικό λαό. Είστε επικίνδυνοι», δήλωσε ο κ. Καμμένος.

 

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστήριξε ότι αυτή η κυβέρνηση αποκαλύφθηκε «Σε αυτές τις λίγες ώρες τα κόμματα της συγκυβέρνησης αποκαλύφθηκαν ότι είπαν ψέμματα. Εμπαίξατε τον ελληνικό λαό. Τα μέτρα του κ. Σαμαρά ήταν ένα μεγάλο παραμύθι», ανέφερε.

 

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε ακόμα ότι η λύση του μνημονίου θα οδηγήσει σε εμφύλιο σπαραγμό τον ελληνικό λαό ενώ χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο πρωτεργάτη αυτής της κατάστασης που βρίσκεται η χώρα.

 

Παράλληλα προειδοποίησε για μια ακόμα φορά ότι δεν θα υπάρξει η ατιμωρησία στις συμφωνίες που θα ξεπουλάνε τη χώρα, τόνισε ότι το κόμμα του δεν θα τις εφαρμόσει και όποιος τις υπογράψει θα οδηγηθεί στην δικαιοσύνη.

 

Δεν «πείστηκαν» οι Χ.Αυγίτες

 

Δεν μας πείσατε ότι το Μνημόνιο θα λύσει το πρόβλημα. Η χρεοκοπία είναι πρωτίστως πολιτική και ηθική και μετά οικονομική, εξήγησε για τους λόγους που θα αρνηθεί ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος. Στην ομιλία του ο κ. Μιχαλολιάκος υπογράμμισε ότι δεν υπήρξαν απαντήσεις πως έγινε η συσσώρευση του τεράστιου χρέους.

 

ΚΚΕ: Να μας πείτε ποιοι είναι οι φτωχοί και ποιοι οι πλούσιοι

 

«Θα γίνουμε όλοι φοροφυγάδες όχι από ιδεολογία αλλά από αδυναμία», προειδοποίησε μιλώντας απόψε στη Βουλή η Γ.Γ. του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Χρειάζεται θράσος να μιλάτε για τον ΟΣΕ όπως μιλάτε, είπε ακόμη η κ. Παπαρήγα και αναρωτήθηκε γιατί επί 20 χρόνια οι κυβερνήσεις παίρνουν μέτρα για τον ΟΣΕ για να πουληθεί τώρα.

 

Κατήγγειλε επίσης ότι το επιβατικό και μεταφορικό έργο θα το πάρουν ιδιώτες και το κράτος θα έχει τις υποδομές. Η Γ.Γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε τρίγωνο των βερμούδων το ΙΚΑ, τον ΕΟΠΥΥ και τον ΟΑΕΔ και προειδοποίησε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι το τέλος Δεκέμβρη επαρκούν τα αποθεματικά για το εξευτελιστικό επίδομα ανεργίας. Αλλά και στο ΙΚΑ, όπως είπε η κ. Παπαρήγα τα αποθεματικά επαρκούν για τις συντάξεις μέχρι το τέλος Δεκέμβρη και αυτό υπό την προϋπόθεση ότι θα καταβληθεί στο ΙΚΑ το 1,492 δις ευρώ από το κράτος.

 

«Να μας πείτε ποιος θεωρείται φτωχός γιατί από εκεί αρχίζει το αφορολόγητο. Εμείς πιστεύουμε ότι το αφορολόγητο πρέπει να είναι στα 20.000 ευρώ και για οικογένεια στα 40.000 ευρώ», είπε ακόμη η κ. Παπαρήγα και προειδοποίησε: «Φοροφυγάδες θα γίνουμε και εμείς. Δεν γίνεται να πληρωθούν αυτοί οι φόροι. Καταργείτε τον ένα φόρο και κάνετε έναν ενιαίο φόρο», πρόσθεσε μάλιστα ότι «τα κοινωνικά παντοπωλεία δεν είναι απάντηση στη φτώχεια αλλά τείνουν να καταστούν νέοι μηχανισμοί κομματικής ρουσφετολογίας».

Τελευταία τροποποίηση στις 02:13 - 09 Ιουλ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.