ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πρώτες συναντήσεις Αρβανιτόπουλου τους πρυτάνεις

10:02 - 10 Ιουλ 2012 | Πολιτική
Σείρα συναντήσεων ξεκινά ο υπουργός Παιδείας

H προετοιμασία της νέας σχολικής χρονιάς θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης με τους 13 περιφερειάρχες εκπαίδευσης. Αμέσως μετά ο υπουργός Παιδείας θα συναντηθεί και με τους πρυτάνεις. Κύριο θέμα συζήτησης θα αποτελέσει η εφαρμογή του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

 

Όπως είναι γνωστό, η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων είναι συνάρτηση της υλοποίησης του νόμου, που πέρυσι τον Αύγουστο ψηφίστηκε με πλειοψηφία από τη Βουλή. Μέχρι σήμερα κανένα Πανεπιστήμιο δεν έχει εκλέξει νέες διοικήσεις, όπως προβλέπει ο νόμος.

 

Ο υπουργός έχει ήδη κάνει λόγο για εφαρμογή του, ωστόσο φαίνεται ότι είναι αναπόφευκτες βελτιώσεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι αν δεν δοθεί παράταση της θητείας των πρυτανικών αρχών είναι πιθανό να βρεθούν «ακέφαλα» τα Πανεπιστήμια το Σεπτέμβριο, μια και σύμφωνα με το νόμο οι νυν διοικήσεις θα πρέπει να παραμείνουν έως τις 31 Αυγούστου. Μέχρι τότε θα έπρεπε να είχαν εκλεγεί τα μέλη των νέων Συμβουλίων Διοίκησης, κάτι που έγινε μόνο σε ορισμένα ΤΕΙ και κανένα Πανεπιστήμιο.

 

Τις επόμενες ημέρες ο κ. Αρβανιτόπουλος θα έχει επαφές και με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.