ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φωτόπουλος: «Θα μας βρεί απέναντι της η κυβέρνηση»

14:57 - 12 Ιουλ 2012 | Πολιτική
Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ, Ν. Φωτόπουλος προειδοποίησε εκ νέου την κυβέρνηση ότι θα υπάρξουν κινητοποιήσεις σε περίπτωση που προχωρήσει η διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, μιλώντας σήμερα στη γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρίας.

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ εξέφρασε ανησυχία για το μέλλον της επιχείρησης, ενώ δήλωσε ότι δεν εκφράζεται ως ιδιοκτήτης της ΔΕΗ και επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση θα μας βρει απέναντί της αν επιχειρήσει να ξεπουλήσει έστω και ένα κομμάτι της ΔΕΗ»  σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης η τιμή της κιλοβατώρας θα διπλασιαστεί ή θα τριπλασιαστεί.

  Δεν παρέλειψε να δήλωσει αντίθετος σε κάθε σενάριο αποκρατικοποίησης (περαιτέρω πώληση μετοχών, πώληση μονάδων ηλεκτροπαραγωγής, εκχώρηση του μάνατζμεντ) και ζήτησε αποκατάσταση ίσων όρων ανταγωνισμού υποστηρίζοντας ότι η ΔΕΗ επιδοτεί τους ιδιώτες ηλεκτροπαραγωγούς και πρότεινε να γίνουν προσλήψεις με τα κονδύλια (27 εκατ. ευρώ το χρόνο) που διατίθενται σήμερα για υπερωρίες.

Ο γεν. γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Κ. Μαθιουδάκης επεσήμανε ότι η κρίση έχει επηρεάσει και την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και διαβεβαίωσε ότι οι πρωτοβουλίες που ελήφθησαν πρόσφατα (με εξασφάλιση δανειοδότησης για τους φορείς της αγοράς ηλεκτρισμού) αποσόβησαν ανεπιθύμητες εξελίξεις και, αν χρειαστεί, θα συνεχιστούν. Δεσμεύθηκε επίσης για άρση των στρεβλώσεων και επιβολή κανόνων υγιούς ανταγωνισμού και πρόσθεσε πως αυτό που μπορεί να φαίνεται ως αρνητικό, στην πραγματικότητα θα δώσει ευκαιρία ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Α. Ζερβός τόνισε ότι αν δεν θεσπιστεί μηχανισμός διασύνδεσης των τιμών που διαμορφώνονται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας με τις λιανικές τιμές, η αγορά δεν πρόκειται να απελευθερωθεί και η ΔΕΗ θα παραμείνει μονοπώλιο επί ζημία.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.