ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μηλιός: «Να μπει τέλος στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης»

10:16 - 16 Ιουλ 2012 | Πολιτική
Αναδιαπραγμάτευση των όρων του οικονομικού προγράμματος ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Το κριτήριο για τις δημόσιες επιχειρήσεις είναι η κοινωνική ανταποδοτικότητα, θα πρέπει να υπάρχει κοινωνικός έλεγχος και λογοδοσία, σημείωσε ο καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας ΕΜΠ, στέλεχος και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μηλιός, μιλώντας στην "Ενημέρωση στη ΝΕΤ".

 

Αναφορικά με τη ΔΕΗ, ο κ. Μηλιός είπε ότι χρειάζονται προγράμματα εκσυγχρονισμού και κοινωνικού ελέγχου, ενώ, δήλωσε ότι η τρόικα σε μεγάλο βαθμό είναι πρόσχημα, το μνημόνιο γράφτηκε σε μεγάλο βαθμό από τις εγχώριες δυνάμεις που κυβερνούν.

 

Εκεί που υπάρχει πλούτος, δεν υπάρχει φορολόγηση, είπε ο κ. Μηλιός, κρίνοντας απαραίτητη την καταγραφή όλης της περιουσίας της χώρας, με έλεγχο εξ αποστάσεως κάθε πολίτη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, και πρόσθεσε ότι η περίφημη εσωτερική υποτίμηση δεν πέτυχε.

 

Σχετικά με την ομάδα διαπραγμάτευσης, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ μίας άλλης στρατηγικής, με πρώτιστο στόχο να σταματήσει η ανθρωπιστική καταστροφή.

 

Σε ό,τι αφορά την εσωτερική κατάσταση, θα πρέπει να ακυρώσουμε τους εφαρμοστικούς νόμους, ενώ, αναφορικά με τη σύμβαση με τους εταίρους, θα πρέπει να πάμε σε αναδιαπραγμάτευση, υπογράμμισε ο κ. Μηλιός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.