ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση Κεφαλογιάννη - Χατζηδάκη

13:36 - 31 Ιουλ 2012 | Πολιτική
Η χάραξη συνολικής στρατηγικής αερομεταφορών, τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση που είχαν σήμερα στο υπουργείο Τουρισμού η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη και ο υπουργός Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Κωστής Χατζηδάκης.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντηση, η κ. Κεφαλογιάννη επισήμανε ότι οι αερομεταφορές αποτελούν βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας και το ΥΠΟΤ έχει θέσει προτεραιότητα την πολιτική των αερομεταφορών. 

 

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι για να γίνει η Ελλάδα ένας ανταγωνιστικός τουριστικός προορισμός θα πρέπει να αναπτυχθούν τα περιφερειακά αεροδρόμια, αλλά και η Αθήνα, το αεροδρόμιο της οποίας έχει και τη μεγαλύτερη πτώση στις αφίξεις τη φετινή περίοδο.

 

Απαντώντας σε ερώτηση για την προοπτική μείωσης του "σπατόσημου", η υπουργός Τουρισμού σημείωσε ότι «θα εκπονηθεί στρατηγική για τις αερομεταφορές, γεγονός που σημαίνει ότι όλα τα προβλήματα που έχουμε δει ότι δημιουργούνται στον ανταγωνισμό, στη σωστή ανάπτυξη του τουρισμού στη χώρα μας, θα ληφθούν υπόψη, με το θέμα του "σπατόσημου" και το θέμα των υψηλών τελών των αεροδρομίων να είναι προφανώς βασικά θέματα που θα πρέπει να δούμε».

 

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι οι αερομεταφορές είναι κομβικής σημασίας για την Ελλάδα, αλλά επίσης αποτελούν «εξίσωση με διάφορους άγνωστους, που θα πρέπει να απαντήσει κανείς έχοντας υπόψη την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος».

 

Όπως είπε, το ζήτημα των αερομεταφορών είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης που σύντομα θα παρουσιάσει στοιχεία για τη στρατηγική των αερομεταφορών, καθώς η οικονομική κρίση επιβάλει γοργούς ρυθμούς.

 

Στη συνάντηση το "παρών" έδωσαν ο αντιπρόεδρος της Aegean Ευτύχης Βασιλάκης, ο Γιώργος Κουλούρης από την Olympic Air και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών και Αττικής Αλέξανδρος Βασιλικός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.