ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ναυπηγεία Σκαραμαγκά: Σε Π.Ν και Λ.Σ η φύλαξη των υποβρυχίων - Τίποτα νέο για τους εργαζόμενους

14:20 - 03 Αυγ 2012 | Πολιτική
Σύσκεψη με αντικείμενο τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στο υπουργείο Οικονομικών.

Στη σύσκεψη από κυβερνητικής πλευράς μετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, ο υπουργός Άμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και ο υπουργός Ναυτιλίας Κ. Μουσουρούλης.

 

Ακόμα, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, ο υφυπουργός Εργασίας, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος, ο αρχηγός Ναυτικού Κοσμάς Χρηστίδης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες των υπουργείων.

 

Συμμετείχαν επίσης ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ.ιάννης Παναγόπουλος και ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Σκαραμαγκά «ΤΡΙΑΙΝΑ» Βασίλης Καρακίτσος.

 

Κατά τη συνεδρίαση συζητήθηκαν εκτενώς ζητήματα που αφορούν στη φύλαξη και συντήρηση των υποβρυχίων, όπως επίσης η οικονομική κατάσταση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και των εργαζομένων σε αυτά.

 

Αποφασίσθηκε ότι το Πολεμικό Ναυτικό και το Λιμενικό Σώμα θα συνδράμουν στη φύλαξη των υποβρυχίων, τα οποία αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού ύψους 2,3 δισ. ευρώ.

 

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν τη βούληση και την αποφασιστικότητά τους για την άμεση και συντήρηση των υποβρυχίων.

 

Στη σύσκεψη, τέλος, εξετάστηκαν οι τρόποι επίλυσης των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά και προτάθηκαν σχετικές λύσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.