ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Δε θα παρθούν αποφάσεις για την Ελλάδα στη συνάντηση Σαμαρά - Μέρκελ

13:30 - 20 Αυγ 2012 | Πολιτική
Μετά την έκθεση της τρόικας οι όποιες αποφάσεις

Δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για «περαιτέρω παραχωρήσεις» προς την Ελλάδα κατά την συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την Άνγκελα Μέρκελ την ερχόμενη Παρασκευή, είπε τη Δευτέρα, σε συνέντευξή του προς τη Γερμανική Ραδιοφωνία, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ.

«Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να συζητηθεί σοβαρά αυτή την εβδομάδα», τόνισε, σύμφωνα με την Deutsche Welle, προσθέτοντας ότι «ζητούμενο δεν είναι να ληφθεί μια απόφαση σε διμερές επίπεδο, αλλά οι αποφάσεις να ληφθούν στο πλαίσιο μιας συντεταγμένης και διάφανης διαδικασίας στην Ευρώπη».

Στην ερώτηση εάν η Γερμανία θα «παρηγορήσει» τον κ. Σαμαρά την Παρασκευή, σε περίπτωση που ο τελευταίος ζητήσει «περισσότερο χρόνο, περισσότερα χρήματα και ίσως ένα τρίτο πακέτο βοήθειας», ο κ. Κάμπετερ υπογράμμισε ότι «το θέμα δεν είναι η παρηγοριά, αλλά και οι δύο πλευρές να τηρήσουν αυτά που έχουν συμφωνήσει».

Και αυτό θα το κρίνει η τρόικα στην έκθεσή της που θα είναι έτοιμη στον Σεπτέμβριο, σημείωσε.

Τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις, επισήμανε ο Γερμανός υφυπουργός.

Ο κ. Κάμπετερ δεν θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα εάν είναι δυνατή η παραχώρηση περισσότερου χρόνου και περισσότερων χρημάτων στην Ελλάδα.

«Όλα αυτά είναι εικοτολογίες [...]  Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», είπε ο Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συνεχιστούν οι σχετικές πιέσεις προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με το Reuters, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης είπε τη Δευτέρα ότι οι συνομιλίες δεν πρόκειται να είναι καθοριστικές για τις αποφάσεις σε σχέση με την Ελλάδα και ότι η βάση για αυτές θα είναι η έκθεση της τρόικας.

Επίσης, από τις δηλώσεις των εκπροσώπων των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών προκύπτει ότι ότι οι συντεταγμένες του Μνημονίου, σε ό,τι αφορά το χρονικό πλαίσιο και τα εγκεκριμένα ποσά, είναι δεδομένες και ότι διαφορετικές προσεγγίσεις και προσαρμογές θα πρέπει να κινούνται εντός αυτού του πλαισίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.