ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΠΑΣΟΚ χωρίς ΠΑΣΚΕ(;)

07:17 - 21 Αυγ 2012 | Πολιτική
Φαίνεται να ισχυροποιείται η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ στο συνδικαλιστικό τομέα

«Η ΠΑΣΚΕ δεν είναι παράταξη ενός κόμματος, είναι η συνδικαλιστική έκφραση της ευρύτερης σοσιαλιστικής και δημοκρατικής αριστεράς», δηλώνει ο Γιάννης Παναγόπουλος, αποκαλύπτοντας τις ευρύτατες-και υπόγειες προς το παρόν- διεργασίες στην Ιπποκράτους.

Σύμφωνα με  πληροφορίες που επικαλείται το real.gr ειλημμένη είναι η απόφαση για μετεξέλιξη της ΠΑΣΚΕ από παράταξη του ΠΑΣΟΚ σε παράταξη όλου του χώρου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Οι φιλοδοξίες, μάλιστα, καθίστανται ισχυρότερες, από τη στιγμή που η ΔΗΜΑΡ δεν διαθέτει συνδικαλιστική παράταξη ή αξιόλογες οργανωμένες δυνάμεις στους εργασιακούς χώρους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, αμέσως μετά ή και παραλλήλως με τις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ, θα επικαιροποιηθεί η διακήρυξη που είχαν εκδώσει οι 101 Πρόεδροι Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών που ανήκουν στην ΠΑΣΚΕ. Η νέα διακήρυξη θα αποτελέσει τη βάση των διεργασιών, με την ΠΑΣΚΕ να καθίστανται περισσότερο πολιτική, αλλά όχι κόμμα.

Είναι σαφές πως οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ έχουν αποφασίσει να παίξουν ρόλο στην ανασύνθεση της κεντροαριστερής παράταξης, ενώ είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει ο Ευ. Βενιζέλος που στο στενό περιβάλλον του υπάρχει ο παλαιός Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Λάμπρος Κανελλόπουλος ή ο τέως Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών Γρ. Φελώνης. Η Ιπποκράτους, πάντως, αυτή τη στιγμή δεν διαθέτει ούτε υπεύθυνο συνδικαλιστικού, αφού οι Τομείς έχουν καταργηθεί

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.