ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τι λένε τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις δηλώσεις Μέρκελ - Σαμαρά

15:40 - 24 Αυγ 2012 | Πολιτική
Βολές κατά της κυβέρνησης

Σε υψηλούς τόνους είναι η κριτική που ασκείται στον πρωθυπουργό από τα κόμματα της αντιπολίτευσης

 

«Η θρυλούμενη επιμήκυνση και επαναδιαπραγμάτευση πνίγηκαν στα "κύματα συμπάθειας" της κ. Μέρκελ προς τον "δοκιμαζόμενο" ελληνικό λαό, αλλά και την αναμονή της Έκθεσης της τρόικας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του, για τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στο Βερολίνο και προσθέτει ότι μάταια ο ελληνικός λαός περίμενε να ακούσει κάτι που να θυμίζει την έννοια της επαναδιαπραγμάτευσης.

 

Αντί γι' αυτό, προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, επαναλήφθηκαν για άλλη μια φορά όρκοι πίστης στην απαρέγκλιτη εφαρμογή της αποτυχημένης και κοινωνικά καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής, και ιδιαίτερα στην επιτάχυνση των ιδιωτικοποιήσεων και της εκποίησης του δημόσιου πλούτου της χώρας χάριν των δανειστών.

 

Ο κ. Σαμαράς, σύμφωνα με την ανακοίνωση, απλώς δήλωσε «υπερήφανα και αξιόπιστα» την υποταγή του στη γερμανική ακαμψία, που διαλύει μέσω των ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελευθέρων πολιτικών την Ελλάδα, αποδομώντας συνολικά και την Ευρώπη.

 

Το συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι, ότι ο πρωθυπουργός τα δίνει όλα και δεν παίρνει τίποτα, ενώ, κανείς δεν τον έχει εξουσιοδοτήσει για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, και ότι δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης και εξόδου της χώρας από την κρίση, όσο εξακολουθεί να εφαρμόζεται η μνημονιακή πολιτική, για αυτό και πρέπει να ανατραπεί το συντομότερο δυνατό.

 

 

ΚΚΕ: «Ο λαός να ξεσηκωθεί»

 

Τις δεσμεύσεις για τις οποίες έκαναν λόγο οι Σαμαράς - Μέρκελ, ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τις θεωρεί και δικές του, αναφέρει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του μετά τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο.

«Έχει συμφέρον να ξεσηκωθεί, να προχωρήσει σε μεγάλες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, να οργανωθεί διευρύνοντας τη συμμαχία του και να κάνει υπόθεσή του την αποδέσμευση από την ΕΕ και τη διαγραφή του χρέους με τον πλούτο που παράγει στην ιδιοκτησία του».

 

Αν. Ελλ.: «Ο Σαμαράς ξέχασε την επιμήκυνση»

 

«Ο κ. Σαμαράς εξελέγη με τη σημαία της επαναδιαπραγμάτευσης, την ξέχασε αμέσως μετά.» αναφέρει σε δήλωση του ο γραμματέας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Κώστας Μαρκόπουλος.

 

«Την αντικατέστησε με την επιμήκυνση, πήγε σήμερα στην κα Μέρκελ με «δωράκι» τη διευθέτηση των χρεών της SIEMENS και ξέχασε την επιμήκυνση.

Άραγε μια ώρα μέσα τι συζητούσαν; Μόνο για την έκθεση της τρόικας που περιμένουνε; Η μήπως για το πωλητήριο των βραχονησίδων του Αιγαίου; Η μήπως για την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας και του ορυκτού πλούτου της χώρας;

Η χώρα δεν έχει τίποτε ποια να περιμένει από αυτή την κυβέρνηση του κ. Σαμαρά, του κ. Βενιζέλου και του κ. Κουβέλη» καταλήγει ο κ. Μαρκόπουλος

Τελευταία τροποποίηση στις 16:23 - 24 Αυγ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.