ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζει στο Παρίσι την "εκστρατεία" του ο Σαμαράς

21:50 - 24 Αυγ 2012 | Πολιτική
Συνεχίζει στο Παρίσι την "εκστρατεία" του ο Σαμαράς
Μία κοινή δήλωση θα πραγματοποιήσουν αύριο ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής τους, τονίζει σε σημερινή της ανακοίνωση η γαλλική προεδρία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται αύριο στο Μέγαρο των Ηλυσίων στις 10:30, τοπική ώρα (11:30, ώρα Ελλάδος) για μία συνομιλία τριών τετάρτων της ώρας.

Η κοινή δήλωση των Αντ. Σαμαρά και Φ. Ολάντ προγραμματίζεται να γίνει στις 11:15 τοπική ώρα (12:15, ώρα Ελλάδος), προσδιορίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Κατά τη συνάντηση ο Σαμαράς θα επιδιώξει την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας μας και θα υποστηρίξει ότι η Ελλάδα έχει κάνει ήδη σημαντικά βήματα και το επόμενο διάστημα θα κάνει περισσότερα στην κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης, της επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων και της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών.

Ήδη προσέρχεται με ένα συνολικό πακέτο το οποίο δεν αφορά μόνο στα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ αλλά και στις γενικότερες αποφάσεις που έλαβε και θα λάβει η κυβέρνησή για τις διαρθρωτικές αλλαγές και τις αποκρατικοποιήσεις. Στόχος του είναι να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, ώστε να υπάρξει ελαστικότητα στις προσεχείς αποφάσεις του Eurogroup, όπου και θα ανακοινωθεί η έκθεση της Τρόικας.

Η κεντροαριστερή γαλλική κυβέρνηση θα εμφανιστεί προσεκτική στο να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ των μέτρων λιτότητας που επιθυμεί η γερμανίδα καγκελάριος και της προτίμησης του γάλλου προέδρου για την ανάπτυξη, υπό την προϋπόθεση για τη διεθνή βοήθεια ότι η Αθήνα θα περιστείλει τις δημόσιες δαπάνες και θα προχωρήσει στις απαραίτητες δομικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής οικονομίας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.