ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Περνάει στην αντεπίθεση ο Ομπάμα και ρίχνει τα «βαριά χαρτιά» στο τραπέζι

14:14 - 03 Σεπ 2012 | Πολιτική
Με τις δημοσκοπήσεις να του γυρνούν την πλάτη, ο Αμερικανός πρόεδρος περνάει στην αντεπίθεση σε μία προσπάθεια να προκαλέσει ξανά τον ενθουσιασμό σε περίπου έξι χιλιάδες οπαδούς, κατά το συνέδριο των Δημοκρατικών που ξεκινάει σήμερα στη Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας και ολοκληρώνεται την Πέμπτη.


Το  συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων έδωσε πόντους στον επίμονο Μορμόνο, Μιτ Ρόμνει, γι΄αυτό και ο πλανητάρχης ρίχνει στην προεκλογική μάχη τα «βαριά χαρτιά» που διαθέτει.
 
Πρώτο και σπουδαιότερο, την σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, αλλά και τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ και ιδιαίτερα δημοφιλή , Μπιλ Κλίντον , αν και θα προκληθεί αίσθηση απο την  απουσία από το συνέδριο της Χίλαρι Κλίντον η οποία βρίσκεται στη Τζακάρτα .
 
Μεταξύ των κεντρικών ομιλητών του συνεδρίου θα είναι και ο ομογενής, τέως κυβερνήτης της Φλόριντα , Τσάρλι Κριστ (Χριστοδούλου).
 
 Την τελευταία  ημέρα του συνεδρίου (Πέμπτη), ο Ομπάμα θα λάβει και επισήμως  το χρίσμα ώστε να επιδιώξει επανεκλογή στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ. Ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα για τον Ομπάμα. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν να προηγείται ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων για το προεδρικό χρίσμα, Μιτ Ρόμνει από δύο έως τρεις ποσοστιαίες μονάδες έναντι του νυν Αμερικανού προέδρου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.