ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς προς Ρομπάι: Να εκταμιευτεί άμεσα η δόση

18:26 - 07 Σεπ 2012 | Πολιτική
Σαμαράς προς Ρομπάι: Να εκταμιευτεί άμεσα η δόση
Τέθηκε το θέμα των δηλώσεων που βλάπτουν την εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα

Την ανάγκη άμεσης αποδέσμευσης της επόμενης δόσης, ώστε να κατευθυνθεί στο εσωτερικό της χώρας για την ανάπτυξη, ζήτησε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι, ο πρωθυπουργός. «Είναι αναγκαία η έγκαιρη αποδέσμευση της επόμενης δόσης ώστε να αποκατασταθεί η ρευστότητα στο εσωτερικό» δήλωσε ο πρωθυπουργός με την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο οποίος δήλωσε πως «οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν με διαρθρωτικές αλλαγές».

 

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις επίμονες και επίπονες προσπάθειες της Ελλάδας να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.


Έθεσε επίσης το θέμα των συνεχών δηλώσεων που βλάπτουν την ελληνική υπόθεση, αλλά και το θέμα της λαθρομετανάστευσης. «Ο κ. Ρομπάι δεν είναι ένας από αυτούς» είπε ο κ. Σαμαράς, ευχαριστώντας τον Βέλγο αξιωματούχο για το γεγονός ότι είναι ένας αληθινός φίλος της Ελλάδας.

 

Έθεσε, τέλος, και το θέμα της λαθρομετανάστευσης, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΕΕ να πιέσει τις χώρες προέλευσης των μεταναστών να δέχονται πίσω όσους συλλαμβάνονται να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα. «Τα ελληνικά σύνορα είναι και σύνορα της Ευρώπης» τόνισε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Ρομπάι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προσπάθειες που έχουν γίνει στην Ελλάδα για την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και εξήρε τις «θαρραλέες αποφάσεις των πολιτών» να μείνει η χώρα στο Ευρώ.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα της φοροδιαφυγής και της σημασίας που έχει να πληρώνουν όλοι τους φόρους τους.

Αναφέρθηκε στις αποφάσεις που ελήφθησαν στην ΕΚΤ, οι οποίες θα βοηθήσουν και την Ελλάδα, ενώ ανακοίνωσε ότι μέχρι τον Οκτώβριο θα παρουσιάσει τις δικές του προτάσεις για τη Νομισματική και Πολιτική Ένωση.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:45 - 07 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.