ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ν.Μαριάς: Ο Σαμαράς δεν τόλμησε στη συνάντηση με τον Ντράγκι

19:49 - 12 Σεπ 2012 | Πολιτική
Στη Βουλή έφερε το θέμα της συνάντησης του Αντώνη Σαμαρά και του Μάριο Ντράγκι, ο Νότης Μαριάς, κάνοντας λόγο για «ενδοτική στάση του Πρωθυπουργού απέναντι στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας».

Συγκεκριμένα, ο αναπληρωτής κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε ότι ''ο κ. Σαμαράς στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της ΕΚΤ κ. Ντράγκι δεν τόλμησε να θέσει το ζήτημα του «κουρέματος» των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχει η ΕΚΤ η οποία κερδοσκοπεί ασύστολα σε βάρος του ελληνικού λαού. Δεν τόλμησε να διαμαρτυρηθεί καν στον κ. Ντράγκι για την κερδοσκοπία της ΕΚΤ τον περασμένο Αύγουστο, που σε μια βραδιά  «πουλώντας αέρα κοπανιστό» αφαίμαξε 1,28 δισ.  ευρώ από τον ελληνικό λαό αφού πληρώθηκε στην ονομαστική του αξία, ήτοι 3,2 δισ. ευρώ, ομόλογο το οποίο η τράπεζα αγόρασε πληρώνοντας μόνο 1,92 δισ. ευρώ».

 

'Ο κ. Σαμαράς όφειλε να ζητήσει την πληρωμή των ελληνικών ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ στην τιμή κτήσης τους από τον Ντράγκι και την παρέα του και όχι στην ονομαστική τους αξία. Στην περίπτωση αυτή το όφελος για το ελληνικό κράτος θα ήταν τουλάχιστον 12 δισ. ευρώ δηλαδή όσο και το πακέτο των νέων αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζεται να επιβάλλει η τρόικα εσωτερικού σε βάρος του ελληνικού λαού».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.