ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αέρας» τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα στην Ολλανδία

22:46 - 12 Σεπ 2012 | Πολιτική
Σάρωσαν οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις στις ολλανδικές εκλογές καθώς τα πρώτα αποτελέσματα λίγα λεπτά αφότου έκλεισαν οι κάλπες στην χώρα της τουλίπας δίνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στο Κόμμα των Φιλελευθέρων του Μαρκ Ρούτε. Τα αντιευρωπαϊκά κόμματα της αριστεράς και της ακροδεξιάς που επένδυσαν προεκλογικά στην κρίση της ευρωζώνης δεν κατάφεραν να πείσουν τους Ολλανδούς ψηφοφόρους.
Το ακροδεξιό κόμμα του Γκέερτ Βίλντερς (PVV) καταγράφει μεγάλες απώλειες ενώ το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς (SP)  παλεύει να διατηρήσει τα χαμηλά ποσοστά  που είχε λάβει στις εκλογές του 2010.    
 
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το κόμμα των Φιλελευθέρων (VVD) κατακτά 41 έδρες από τις συνολικά 150, 40 έδρες το Εργατικό (PvdA) και ακολουθεί το ακροαριστερό κόμμα (SP) με 15 έδρες και το ακροδεξιό με 13. 
 
 
Το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται ήδη από μεγάλη μερίδα του Τύπου των Κάτω Χωρών ως ένα ηχηρό «χαστούκι» στους ευρωσκεπτικιστές επισημαίνοντας πως μετά το «ναι» του Συνταγματικού δικαστηρίου της Γερμανίας για τον ESM οι ολλανδικές εκλογές είναι το δεύτερο θετικό μήνυμα για την Ευρώπη. 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.