ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι υποψήφιοι αγοραστές για τη ΣΕΚΑΠ

10:10 - 20 Σεπ 2012 | Πολιτική
Εξι υποψήφιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον, αλλά προκρίνονται οι πέντε στην επόμενη φάση για να αγοράσουν το 50,36% της ΣΕΚΑΠ, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός δεδομένου ότι πρόκειται για τον δεύτερο διαγωνισμό πώλησης της καπνοβιομηχανίας που κήρυξε ο ειδικός εκκαθαριστής της ΑΤΕ κ. Νικόλαος Μαράντος

Σε ανακοίνωσή της η υπό εκκαθάριση Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. γνωστοποιεί ότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον 3 ενδιαφερόμενοι από την Ελλάδα και 3 αλλοδαπές επιχειρήσεις, για την εξαγορά του συνολικού ποσοστού μετοχών 50,36% που κατέχει στην εταιρία Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδος «ΣΕΚΑΠ» Α.Ε..

 

Ειδικότερα οι υποψήφιοι μνηστήρες είναι οι εξής:


1. Alfa Finance Holding AD (Βουλγαρία) σε συνεργασία με την εταιρία Openmark Ltd. (Ην. Βασίλειο). Εταιρία συμμετοχών με αξία ενεργητικού άνω των € 350 εκατ.
Για τη συγκεκριμένη επένδυση θα συνεργαστεί με την εταιρία Openmark Ltd. που  διαθέτει στελέχη με σημαντική εμπειρία στον κλάδο παραγωγής τσιγάρων.


2. Damco Energy Α.Ε., εταιρία του Ομίλου Κοπελούζου, επιχειρηματικού ομίλου με σημαντική δραστηριότητα σε διάφορους τομείς της οικονομίας.


3. Ηλίας Δ. Παπαδόπουλος Α.Ε. Εταιρία επεξεργασίας καπνών με έδρα στο Κιλκίς. Έχει μακροχρόνια συνεργασία με τη ΣΕΚΑΠ, ενώ συμμετείχε και στην προηγούμενη διαδικασία πώλησης.


4. Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S. (Τουρκία). Έχει μακροχρόνια συνεργασία με τη ΣΕΚΑΠ, η οποία παράγει για λογαριασμό της σειρά σημάτων. Συμμετείχε και στην προηγούμενη διαδικασία πώλησης, ενώ δήλωσε ότι προτίθεται να συνεργαστεί με Έλληνα επενδυτή στη συγκεκριμένη επένδυση, εφόσον προκριθεί στην επόμενη φάση.


5. York Capital Management Global Advisors LLC (ΗΠΑ). Εταιρία Επενδυτικών Κεφαλαίων παγκόσμιου βεληνεκούς που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία ύψους US$ 14,5 δισ.


6. Σωματείο Εργατοτεχνιτών & Υπαλλήλων Καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ Α.Ε. και
Σωματείο Υπαλλήλων & Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ Α.Ε.


Ο ειδικός εκκαθαριστής της υπό εκκαθάριση Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος A.E., με τη βοήθεια του συμβούλου πώλησης Deloitte και της αρμόδιας ειδικής επιτροπής, προχώρησε στην αξιολόγηση των εκδηλώσεων ενδιαφέροντος που υποβλήθηκαν και προκρίνονται για να συμμετάσχουν στην επόμενη φάση της διαδικασίας οι υποψήφιοι 1 μέχρι 5.

 

Σχετικά με τα δύο Σωματεία των εργαζομένων, η υπό εκκαθάριση ΑΤΕ αναφέρει ότι δεν ανταποκρίθηκαν όσον αφορά στην προσκόμιση στοιχείων όπου να διαπιστώνεται η οικονομική τους δυνατότητα να διεκπεραιώσουν τη συναλλαγή και να εξασφαλίσουν τα απαιτούμενα κεφάλαια κίνησης για τη βιωσιμότητα της Εταιρίας.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.