ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραμένει πρόβλημα η μειώση των εργοδοτικών εισφορών, λέει ο υφυπουργός Εργασίας

12:58 - 21 Σεπ 2012 | Πολιτική
Στην παραδοχή ότι η μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 5%, είναι πιθανό να οδηγήσει τα ασφαλιστικά ταμεία σε κατάρρευση, προχώρησε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας το πρωί της Παρασκευής, στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Μπόλαρη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος χαρακτήρισε την υποχρέωση μείωσης των εργοδοτικών εισφορών «μία άλυτη εξίσωση, η οποία δυστυχώς πηγάζει από τη δανειακή σύμβαση» και υπογράμμισε ότι η μείωση έχει προς το παρόν συντελεστεί σε ποσοστό 1,1%, από την κατάργηση εργοδοτικών εισφορών υπέρ του ΟΕΚ και του ΟΕΕ.

Για το υπόλοιπο 3,9%, ο υφυπουργός είπε ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο ακόμη για την πολιτική ηγεσία, και ότι όλα εξετάζονται, αφού η δανειακή σύμβαση δίνει το περιθώριο το ποσοστό αυτό να μειωθεί αν βρεθούν άλλα μέτρα.

«Το μόνο σίγουρο και τετελεσμένο είναι ότι οι εργοδοτικές εισφορές μειώθηκαν κατά 1,1% λόγω του κλεισίματος του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, αλλά το υπόλοιπο 3,9% πολύ δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο θα έπληττε ανεπανόρθωτα τα ασφαλιστικά ταμεία.

«Να ξέρετε ότι για το 3,9% επιφυλασσόμαστε και προβληματιζόμαστε, γιατί ξέρουμε ότι θα έπληττε τα ταμεία που οι εργαζόμενοι έχουν χτίσει με τους κόπους της ζωής τους», προσέθεσε ο υφυπουργός και ανακοίνωσε ότι έχει ζητηθεί από τους εταίρους να συναινέσουν στη διενέργεια χρηματοοικονομικής μελέτης.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη προέβλεψε ότι η μείωση κατά 5% των εργοδοτικών εισφορών θα «βουλιάξει» τα Ταμεία, με συνέπεια η κυβέρνηση να προχωρήσει είτε στην αύξηση των εισφορών που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι, είτε στην αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.