ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πρέπει να συνεχίσετε στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων» το μήνυμα Μόντι στον Σαμαρά

12:01 - 21 Σεπ 2012 | Πολιτική
«Πρέπει πάνω απ' όλα να διατηρηθεί η ακεραιότητα της Ευρωζώνης» το μήνυμα της ιταλικής κυβέρνησης μετά από τη συνάντηση που είχαν οι δύο πρωθυπουργοί

Η συνάντηση κράτησε περίπου μία ώρα. Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της ιταλικής κυβέρνησης η συνάντηση έγινε στα πλαίσια των συχνών επαφών που οι ηγέτες της ευρωζώνης πραγματοποιούν σε τακτική βάση για να συζητούν τις δυνατές λύσεις, με την ευκαιρία της συμμετοχής του κ. Σαμαρά στη διεθνή συνεδρίαση της Χριστιανοδημοκρατικής Ομάδας και των κομμάτων του Κέντρου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν ότι είναι ανάγκη να θωρακιστεί η ακεραιότητα της ευρωζώνης, να σταθεροποιηθούν οι αγορές και να συνεχιστεί η διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, βάσει της έκθεσης του προέδρου Χέρμαν βαν Ρομπέι.

Ο κ. Μόντι εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το έργο της ελληνικής κυβέρνησης και ζήτησε να συνεχίσει στην ίδια κατεύθυνση, προκειμένου να σταθεροποιήσει τα δημόσια οικονομικά και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, που είναι απαιτούμενες για να επιστρέψει η χώρα στην ανάπτυξη και να στηριχθεί η απασχόληση.

Το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Διεθνή Σύνοδο των ηγετών των Κεντροδεξιών Κομμάτων.

Το Σάββατο θα γίνει δεκτός από τον Πάπα Βενέδικτο XVI

Τελευταία τροποποίηση στις 12:08 - 21 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.