ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κριτική Λοβέρδου στην κυβέρνηση για τα μέτρα ανάπτυξης

13:10 - 21 Σεπ 2012 | Πολιτική
Αιχμές για την απουσία αναπτυξιακής στρατηγικής στα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση διατύπωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του για την επιβάρυνση της εγχώριας βιομηχανίας από τις υψηλές τιμές του φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

Ο κ. Λοβέρδος κατέθεσε στη Βουλή πίνακα που δείχνει ότι στη χώρα μας δημιουργείται υπέρμετρο κόστος για τον βιομηχανικό καταναλωτή με την επιβολή του ανώτατου επιτρεπτού φόρου, με συνέπεια να κλείνουν βιομηχανίες, να μεταφέρονται εκτός Ελλάδος και να χάνονται θέσεις εργασίας.

 

Τόνισε ακόμη ότι όταν ένας κομματικός σχηματισμός κάνει εκλογές με κεντρικό του σύνθημα την ανάπτυξη θα πρέπει να έχει να πει κάτι στον ελληνικό λαό, διαφορετικά τον εμπαίζει. Αναρωτήθηκε δε αν τα κόμματα που συγκροτούν την κυβέρνηση θα έχουν κάτι να πούνε τις επόμενες ημέρες, που θα ζητήσουν την ψήφιση των νέων μέτερων ή θα φανεί ότι δεν έχουν άποψη και θέση για την ανάπτυξη.

 

Ο παριστάμενος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου υπενθύμισε στο βουλευτή του ΠΑΣΟΚ ότι ο νόμος για την αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, όχι μόνο είχε υπερψηφιστεί από τον ίδιο στην προηγούμενη κυβέρνηση, αλλά φέρει και την υπογραφή του ως συναρμόδιου υπουργού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.