ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σκανδαλίδης: Η προγραμματική συμφωνία είναι κουρελόχαρτο

17:35 - 23 Σεπ 2012 | Πολιτική
«Οι νέες περικοπές σε μιθσούς και συντάξεις είναι κατά 50% από την υπαγωγή της Ελλάδας στο μηχανισμό στήριξης»

Σφοδρά πυρά κατά της κυβέρνησης και σημαντικών επιλογών που φαίνεται να υιοθετούνται στο πακέτο μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ εξαπολύει ο Κώστας Σκανδαλίδης, τονίζοντας ότι η συνέχιση της πρακτικής των τριών μηνών της κυβέρνησης και, κυρίως, οι προτάσεις για τα μέτρα «που καθιστούν τη προγραμματική συμφωνία κουρελόχαρτο», θα δοκιμάσει τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στο aixmi.gr ο κ. Σκανδαλίδης αναφέρει ότι οι εκλογές δεν έγιναν «για να αντικαταστήσει απλώς ο ‘πολιτικός’ Αντώνης Σαμαράς τον ‘τεχνοκράτη’ Λουκά Παπαδήμο», ούτε «για να τιμωρηθεί το ΠΑΣΟΚ που έφθασε από το 45% στο 12%», αλλά για να αποφασίσει ο ίδιος ο λαός προς τα πού πρέπει να πορευτεί η χώρα.

Σύμφωνα με τον Κώστα Σκανδαλίδη,«ο λαός αποφάσισε με ικανή πλειοψηφία την παραμονή στο ευρώ, με ισχνή πλειοψηφία την αναθεώρηση των δυσμενών όρων της σύμβασης απέναντι στην καταγγελία της και με καθολική άρνηση, τη συνέχιση και την σκληρότερη εκδοχή της ίδιας πολιτικής. Και προέκυψε η τρικομματική κυβέρνηση», βάσει της συγκεκριμένης προγραμματικής συμφωνίας.

«Αυτή τη συμφωνία χαρακτήρισε ‘ευαγγέλιο’ ο Πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις. Τι δείχνει η πράξη των πρώτων τριών μηνών; Καμία ουσιαστική διαπραγμάτευση, επανάληψη στο κράτος των πιο λαμπρών παραδόσεων της Δεξιάς και, κυρίως, προτάσεις μέτρων που καθιστούν τη προγραμματική συμφωνία κουρελόχαρτο» αναφέρει ο κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος ο οποίος διαπραγματεύθηκε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ το προγραμματικό πλαίσιο.

«Είναι φανερό», προσθέτει, «ότι η συνέχιση αυτής της πολιτικής θα δοκιμάσει τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης και την αντοχή του Βαγγέλη Βενιζέλου και του Φώτη Κουβέλη», προειδοποιώντας ότι «οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες για τη χώρα, καθώς θα γίνει η τελική συζήτηση και ψηφοφορία για τα νέα μέτρα».

«Επιλογές όπως νέος κεφαλικός φόρος, κατάργηση αφορολόγητου, νέες περικοπές στα κατώτατα εισοδήματα, μισθούς και συντάξεις, πλήρη διάλυση εργασιακών σχέσεων, δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνουν αποδεκτές» διαμηνύει ο Κώστας Σκανδαλίδης.

«Το νέο πακέτο, σε σχέση με το σύνολο των μέτρων που πήραμε ως κυβέρνηση τα δυόμιση τελευταία χρόνια σε περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, τα υπερβαίνει κατά 50% τουλάχιστον. Οι πολίτες αναρωτιούνται, γιατί αυτή η ανοικτή παραπλάνηση, γιατί η τόση υποκρισία. Γιατί, εν τέλει, κάναμε εκλογές…» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Σκανδαλίδης, συμπληρώνοντας:

«Ποια αναθεώρηση επιτεύχθηκε εξαιτίας της εθνικής διαπραγμάτευσης; Τι άλλαξε μετά από δυο εκλογικές αναμετρήσεις; Οι επιδόσεις της χώρας στο δημοσιονομικό πεδίο είναι εντυπωσιακές και πρωτοφανείς, σε τι ευνόησαν τη συζήτηση, για τα νέα μέτρα; Έγινε καμία επεξεργασία, διατυπώθηκε καμία νέα πρόταση, συζητήθηκε κανένα νέο μέτρο πέρα από τα τετριμμένα και γνωστά; Αντιπαραθέσαμε μια διαφορετική λογική ένα άλλο ‘μείγμα πολιτικών’ που προεκλογικά διαφήμιζε ο Αντώνης Σαμαράς και που οι περιστάσεις και οι ευρύτερες εξελίξεις στην Ευρώπη το καθιστούσαν επιτέλους εφικτό; Φοβάμαι πως όχι. Για να μη μιλήσω για τα ‘ισοδύναμα’, που πολυδιαφημιστήκαν και ξεχάστηκαν ‘εν μια νυκτί’».

Τελευταία τροποποίηση στις 09:20 - 24 Σεπ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.