ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για να κλείσει το πακέτο των μέτρων

10:08 - 25 Σεπ 2012 | Πολιτική
Τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Γ. Στουρνάρα και Γ. Βρούτση, δέχθηκε χθες ο Αντώνης Σαμαράς στο Μεάγρο Μαξίμου, προκειμένου να ενημερωθεί για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο των περικοπών που ζητούν οι δανειστές

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι δημοσιονομικές παρεμβάσεις που συζητά η Κυβέρνηση με την τρόικας και αφορούν σε περικοπές δαπανών και σε νέους φόρους, αλλά και οι προσαρμογές στην αγορά εργασίας που έχει ήδη ζητήσει η τρόικα από το υπουργείο Εργασίας.

 

Οι εκπρόσωποι της τρόικα θα επιστρέψουν στην Αθήνα την 1η Οκτωβρίου προκειμένου να ολοκληρώσουν την έκθεση αξιολόγησης για την Ελλάδα που θα παρουσιασθεί -το πιο πιθανόν- στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου.

 

Πάντως το κλίμα που θα επικρατήσει στις νέες διαπραγματεύσεις με την τρόικα το δίνουν οι χθεσινές δηλώσεις της Γενικής Διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με την οποία οι καθυστερήσεις στην εφαρμογή του Μνημονίου και των αποκρατικοποιήσεων έχουν δημιουργήσει κενό χρηματοδότησης στο ελληνικό πρόγραμμα που ξεπερνά τα 11,5 δισ. ευρώ.

 

Το κλίμα επιδεινώνουν και δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου σύμφωνα με τα οποία η τρόικα τοποθετεί στα 30 δισ. ευρώ το δημοσιονομικό κενό στο ελληνικό πρόγραμμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.