ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την Κύπρο

13:13 - 02 Οκτ 2012 | Πολιτική
Η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του κυπριακού ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μετά το τέλος της συνάντησης που είχε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Δημήτρη Χριστόφια.

«Η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό του κυπριακού ελληνισμού και της Κυπριακής Δημοκρατίας, στον αγώνα για τον τερματισμό της κατοχής και για την εξεύρεση μιας λύσης δίκαιη, λειτουργικής και βιώσιμης για το Κυπριακό» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η λύση του Κυπριακού θα πρέπει να βασίζεται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, στις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα είναι σύμφωνη με το κοινοτικό κεκτημένο.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα κρίσιμα τα ζητήματα εν όψει της Συνόδου Κορυφής, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος, καθώς και για αναπτυξιακές δράσεις.

Ο κ. Σαμαράς έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι για πρώτη φορά η Κυπριακή Δημοκρατία ασκεί την προεδρία της ΕΕ, την οποία χαρακτήρισε πολύ επιτυχημένη, ενώ αναφερόμενος στις έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Λευκωσία προχωρά με επιτυχία στην εκμετάλλευση του φυσικού της πλούτου, δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες ανάπτυξης και συνεργασιών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.