ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έγινε... ροντέο η Βουλή!

15:05 - 05 Οκτ 2012 | Πολιτική
Οι διάλογοι που έλαβαν χώρα σήμερα στη Βουλή είναι άνευ προηγουμένου. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης και Χρήστος Παππάς λογομάχησαν με τους Λεωνίδα Γρηγοράκο, Γιάννη Μανιάτη και Σοφία Βούλτεψη.

Την αρχή έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης, λέγοντας «Ο Βενιζέλος προκαλεί εμετό σε όλη την κοινωνία εχει και μας κάνει μαθήματα ηθικής στα κανάλια της διαπλοκής. Θα πρέπει να βρεθεί ένας ανακριτής και να του πει "σκάσε",  αυτό θα γίνει όταν θα έρθουμε εμείς στα πράγματα.

 

Τον λόγο πήρε ο προεδρος, Λεωνίδας Γρηγοράκος κάνοντας του συστάσεις «Υπάρχει άρθρο του Κανονισμού της Βουλή που μιλά για ανάρμοστη συμπεριφορά. Η χρησιμοποίηση φράσεων υποτιμητικών και η καταφρόνηση του συντάγματος με λόγια ή έργα, πολύ σκληρές φράσεις χρησιμοποιείται για ανθρώπους που απουσιάζουν, να τηρηθεί ο κανονισμός της Βουλής».

 

Στη συνέχεια ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μανιάτης δήλωσε «Γίναμε μάρτυρες εκτόξευσης λεκτικών, φασιστικών σκουπιδιών ανάξιων οποιουδήποτε σχολιασμού, θα αποδείξω ποια παράταξη και ποιοι ηγέτες υπερασπίζονται τα εθνικά συμφέροντα και ποιοι τα χρησιμοποιούν για να υφαρπάξουν ψήφους».

 

Στον... χορό δεν άργησε να μπει και ο Χρήστος Παππάς, λέγοντας «Σας πόνεσε το "σκάσε" του Κασιδιάρη, έπρεπε κάποιος να το πει! Κύριε Μανιάτη, πάμε μαζί ένα σαββατοκύριακο στην Αργολίδα εσείς θα φάτε γιαούρτια ή μάλλον πορτοκάλια, εμάς θα μας χειροκροτεί ο κόσμος. Είστε ένας μικρός Βενιζέλος… το ΠΑΣΟΚ τέλος».

 

Τον λόγο σε εκείνο το σημείο πήρε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη για να τονίσει ότι «Κανείς δεν μπορεί να δίνει πιστοποιητικό πατριωτισμού. Προφανώς απαράδεκτα τα χθεσινά επεισόδια στο πεντάγωνο. Κάνετε επίκληση των 500.000 ανθρώπων που σας ψήφισαν, ουδείς όμως έχει το δικαίωμα να λέει «σκάσε» σε κανέναν, αν χρησιμοποίησε την προστακτική θεωρώντας ότι ικανοποιεί μερίδα του ελληνικού λαού, ας ξέρουν ότι μπορεί να είναι οι επόμενοι που από το στόμα σας θα ακούσουν να λέτε «σκάσε»

 

Ο χρήστος Παππάς επανήλθε με ειρωνικό σχόλιο «Ούτε σκύψε είπαμε, ούτε τίποτα. Είπαμε σκάσε...».

 

Στη συνέχεια ο Γιάννης Μανιάτης πέρασε στην αντεπίθεση, έχοντας ακούσει τον Ηλία Κασιδιάρη να δηλώνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι κατά 25% Έλληνας  «Είναι ανάξια σχολιασμού η εκτόξευση φασιστικών σκουπιδιών από όπου και αν προέρχεται. Ο οχετός των ύβρεων και οι συμπεριφορές παρακράτους, καρφίτσας και ταγμάτων εφόδου δεν θα περάσουν. Η δημοκρατία θα νικήσει».

 

Η κατάσταση σε εκείνο το σημείο πήγε να βγει εκτός ελέγχου, με τους βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος να διακόπτουν τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και να φωνάζουν σε έξαλη κατάσταση «Είστε κλέφτες… απατεώνες. Για 20 χρόνια κλέβατε το κράτος».

 

 

Για να μην υπάρξουν ακόμα χειρότερα σκηνικά επένεβη ο Θανάσης Νάκος «Πώς την έχετε δει; Πώς την έχετε δει; Δεν σας διέκοψε κανένας. Είναι συμπεριφορά αυτή; υπάρχει δικαίωμα για αποφυγή καταστάσεων που δεν τιμούν το κοινοβούλιο, διέκοψα τη συνεδρίαση. Τέλος».

 

Η διακοπή πάντως δεν κράτησε για πολύ, με Γιάννη Μανιάτη να δηλώνει μετά ότι «Πριν κατέλθω με απείλησαν ότι αν κατέβω στην εκλογική μου περιφέρεια θα προπηλακιστώ. Είμαι εκλεγμένος και δεν φοβάμαι. Όποιος θέλει να απειλήσει εκλεγμένο βουλευτή θα αναλάβει και τις ευθύνες του. Θα συνεχίζω παρά τις απειλές της Χρυσής Αυγής θα συνεχίσω να συνομιλώ με τους ανθρώπους της Αργολίδας. Δεν φοβάμαι. Είμαι όρθιος…».

 

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτοί οι φοβεροί διάλογοι έγιναν υπό την παρουσία 43 μαθητών από Γυμνάσιο Πάτρας που βρίσκονταν στα θεωρεία για να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση!

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.