ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προκαλεί αντιδράσεις η απαγόρευση συγκεντρώσεων την Τρίτη

16:15 - 08 Οκτ 2012 | Πολιτική
Η απόφαση της ΓΑΔΑ να απαγορεύσει συναθροίσεις και πορείες σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας αύριο, έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων τόσο στα κόμματα, όσο και στους συνδικαλιστικούς φορείς

Οι αντιδράσεις δεν προέρχονται μόνο απο τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αλλά και απο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, που αποτελούν μέρος της κυβέρνησης.

 

Το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι «Η σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων αύριο, λόγω της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ, δεν μας βρίσκει σύμφωνους».

 

Απο την πλευρά της η ΔΗΜΑΡ θεωρεί πως «Δεν συνιστά ψύχραιμη στάση απέναντι σε λαϊκές διαμαρτυρίες επειδή δίνει την εντύπωση γενικευμένης απαγόρευσης συναθροίσεων».

 

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης εκφράζεται με ακόμα πιο καυστικό τρόπο «Απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ "υπαίθριων συναθροίσεων" αύριο στην Αθήνα, πλην Συντάγματος-Ομόνοιας. Πρωτοφανές κρεσέντο αυταρχισμού. Γύψος τρικολόρ;»

 

Με ακόμα σκληρότερο τρόπο εκφράζεται το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο εκπρόσωπος τους Χρήστος Ζώης , που κάνουν λόγο για «πρωτοφανή απόφαση που προκαλεί με το αυταρχικό και αναιτιολόγητο περιεχόμενό της».

 

Ο εκπρόσωπός τους  καταγγέλει την πρωτοβουλία της ΓΑΔΑ ως «αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική, καθώς στερεί από Έλληνες πολίτες το δικαίωμα της ειρηνικής συνάθροισης και παραπέμπει δυστυχώς, δεδομένης και της συγκυρίας, σε άλλες εποχές.

 

Ανεξαρτήτως όμως των προθέσεων του εμπνευστή αυτής της προκλητικής πρωτοβουλίας. Το αποτέλεσμα είναι να παγιώνεται οριστικά η διαπίστωση ότι η κυβέρνηση παίρνει διαζύγιο από τον ελληνικό λαό, αγνοεί και περιφρονεί τα συναισθήματα και τις απόψεις του και επιλέγει την ολομέτωπη αντιπαράθεση και τη φίμωσή του».

 

Τέλος το ΠΑΜΕ τονίζει ότι η απόφαση αυτή δεν θα περάσει «Η επίδειξη πυγμής που επιχειρεί να δείξει η κυβέρνηση μπροστά στο ερχομό της Μέρκελ στη χώρα μας, για να προστατεύσει τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, την κερδοφορία τους απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις δεν θα περάσει».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.