ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Μέρκελ σηκώνει στο πόδι όλη την Αθήνα!

00:13 - 09 Οκτ 2012 | Πολιτική
Η άφιξη της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ έχει… ανάψει φωτιές σε όλη την Αθήνα, ενώ η απαγόρευση των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας που ανακοίνωσε η Ελληνική αστυνομία προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου 7.000 αστυνομικοί θα μετατρέψουν σε φρούριο την πρωτεύουσα, ενώ όλη η αστυνομική δύναμη της Αττικής θα είναι σε επιφυλακή.

 

Εκτός αυτού, θα ληφθούν αυστηρά μέτρα στην γερμανική πρεσβεία και άλλα κτίρια που στεγάζονται υπηρεσίες και εταιρείες γερμανικού ενδιαφέροντος, καθώς και στο Σύνταγμα, όπου έχουν προγραμματιστεί κοινωνικές και εργατικές κινητοποιήσεις. Στο Σύνταγμα θα επιστρέψει και ο γνωστός μεταλλικός φράκτης, ενόψει και των διαμαρτυριών που διοργανώνουν σωματεία και κόμματα, καθώς επίσης, τέσσερα οχήματα ρίψης νερού της ΕΛ.ΑΣ.

 

Η απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας για απαγόρευση των διαδηλώσεων γίνεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής της Αθήνας. Θα απαγορευτεί  από τις 9 το πρωί της Τρίτης μέχρι τις 10 το βράδυ της ίδιας ημέρας, οποιαδήποτε πορεία ή δημόσια συνάθροιση στο κέντρο.

 

Έχουν ανακοινωθεί μάλιστα και τα σημεία στα οποία θα απαγορεύονται οι διαδηλώσεις και οι πορείες. Τα σημεία αυτά είναι τα ακόλουθα:

Βασ. Σοφίας (από τη συμβολή της με την Ακαδημίας) – Ακαδημίας – δεξιά Κανάρη – συνέχεια Πατριάρχου Ιωακείμ – αριστερά Μαρασλή – δεξιά Δεινοκράτους – αριστερά Αριστοδήμου – δεξιά Αθηναίων Εφήβων – συνέχεια Κόνιαρη – δεξιά Τσόχα – αριστερά Σούτσου Δ. – συνέχεια Πανόρμου – αριστερά Κηφισίας – δεξιά Κατεχάκη – αριστερά Καπετάν Χρονά – δεξιά Βλαχάκη – δεξιά Μεσογείων – αριστερά Μιχαλακοπούλου – αριστερά Διονυσίου Αιγηνίτου – δεξιά Ποταμιανού Ηλία – συνέχεια Ίωνος Δραγούμη – αριστερά Β. Αλεξάνδρου – δεξιά Ευφρονίου – αριστερά Σπ. Μερκούρη – δεξιά Ευτυχίδου – Πλατεία Πλαστήρα – δεξιά Αρχιμήδους – δεξιά Μ. Μουσούρου – δεξιά Αρδηττού – αριστερά Β. Όλγας (μέχρι τη συμβολή της με τη Β. Αμαλίας).

 

Επίσης, η απαγόρευση αφορά και τα τμήματα των ανωτέρω δρόμων που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με την Κατεχάκη, στο τμήμα της Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων και σε βάθος ακτίνας εκατό μέτρων, ένθεν και ένθεν προαναφερόμενων τμημάτων οδών (Αττική Οδός – Λ. Κατεχάκη), ως και επί των γεφυρών, ανισόπεδων κόμβων, διαβάσεων που υφίστανται κατά μήκος αυτών, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή τοπικής αρμοδιότητας Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

 

Το… μπαράζ επιφυλάξεων θα έχει ως αποτέλεσμα να κλείσουν και ορισμένοι από τους σταθμούς του Μετρό για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα, θα είναι από τις 10 το πρωί της Τρίτης οι εξής σταθμοί του μετρό: Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι και Κατεχάκη.

Ιδιαίτερα μέτρα έχουν προγραμματιστεί και για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου η ασφάλεια θα είναι πραγματικά απροσπέλαστη, ενώ και το ξενοδοχείο όπου θα φιλοξενηθεί η Άνγκελα Μέρκελ θα θυμίζει φρούριο, αφού γύρω από αυτό θα υπάρχουν ελεύθεροι σκοπευτές, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται σκάφη του λιμενικού και βατραχάνθρωποι, σε περίπτωση που η αυτοκινητοπομπή περάσει από την παραλιακή.

 

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι ανάλογα μέτρα ασφαλείας έχουν να ληφθούν από το 1999, κατά την επίσημη επίσκεψη του τότε προέδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, στην Αθήνα

Τελευταία τροποποίηση στις 00:45 - 09 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.