ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ν.Κάμερον: Πρέπει να πάρουμε οδυνηρές αποφάσεις για να μη βουλιάξουμε

17:19 - 10 Οκτ 2012 | Πολιτική
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον μίλησε στο ετήσιο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος και τονισε ότι θα πρέπει να υπάρξουν δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις για να παραμείνει η χώρα στα επίπεδα που βρίσκεται σήμερα, ενώ επισήμανε ότι πλέον έχει έρθει η ώρα της αλήθειας για την χώρα του.

«Αν δεν δράσουμε, αν δεν λάβουμε δύσκολες και οδυνηρές αποφάσεις, αν δεν επιδείξουμε αποφασιστικότητα και φαντασία, η Βρετανία ίσως να μην είναι στο μέλλον αυτό που ήταν στο παρελθόν.

 

Επειδή η αλήθεια είναι η ακόλουθη: σήμερα βρισκόμαστε σε μια παγκόσμια κούρσα, η ώρα της αλήθειας σήμανε για χώρες όπως η δική μας. Είτε θα κολυμπήσουμε, είτε θα βουλιάξουμε. Είτε θα δράσουμε είτε θα παρακμάσουμε».

 

Την Δευτέρα ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όζμπορν, ανακοίνωσε νέες περικοπές ύψους 10 δισεκατομμυρίων λιρών στις κοινωνικές δαπάνες. Οι περικοπές αυτές, που αφορούν κυρίως τα οικογενειακά επιδόματα ή τα στεγαστικά επιδόματα των νέων ανέργων, έρχονται να προστεθούν στις περικοπές ύψους 18 δισ. λιρών που είχε ήδη αποφασίσει η κυβέρνηση και ο βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε πως το μυστικό για την επανάκαμψη είναι ένα και απλό «Πώς θα βγούμε από την ύφεση; Δεν είναι περίπλοκο. Δουλεύοντας σκληρά. Δίνοντας προτεραιότητα στην οικογένεια. Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μας. Υπηρετώντας τους άλλους».

 

Τέλος, ο Κάμερον διέψευσε όσους λένε πως μετά τις περικοπές το κόμμα του έχει κάνει στροφή προς τη δεξιά.

 

 

 
 
 
 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.