ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Καραμανλής: "Η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα"

17:29 - 08 Σεπ 2006 | Πολιτική
Με την επιθεώρηση στα εργοτάξια του Μετρό και στα έργα επέκτασης του αεροδρομίου «Μακεδονία» ξεκίνησε ο πρωθυπουργός το πρόγραμμα της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη. Ο Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στα έργα, τονίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη αλλάζει σελίδα.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε: «Οι Θεσσαλονικείς επί πολλά χρόνια άκουγαν εξαγγελίες για μεγάλα έργα, τα οποία όμως έμεναν μόνο στα χαρτιά, έμεναν μόνο στα μεγάλα λόγια. Δεσμευτήκαμε να αλλάξουμε σελίδα, δεσμευτήκαμε να αλλάξουμε ρυθμούς, δεσμευτήκαμε να περάσουμε από τα λόγια στην δράση. Αυτό κάνει συνολικά η κυβέρνηση, αυτό κάνει το ΥΠΕΧΩΔΕ στον τομέα των έργων».

Αναφερόμενος ειδικά στο Μετρό, ο Κ. Καραμανλής παρατήρησε: «Το Μετρό ένα όνειρο ετών για τους Θεσσαλονικείς, το μεγαλύτερο δημόσιο έργο που έχει γίνει ποτέ στη Θεσσαλονίκη, με προϋπολογισμό που ξεπερνάει το 1 δισ. ευρώ, πραγματοποιείται, προχωρά σήμερα. Σε μερικά χρόνια, όταν θα έχει ολοκληρωθεί, θα είναι το πιο σύγχρονο Μετρό σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ακόμη, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επέκταση του αεροδρομίου, σημειώνοντας ότι προχωρά με ταχείς ρυθμούς. «Με την ολοκλήρωσή του, θα καταστήσει το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης διεθνές, ικανό να υποδέχεται με ασφάλεια κάθε είδους αεροσκάφη και υπερατλαντικές πτήσεις χωρίς ενδιάμεσο σταθμό».

Επίσης, σημείωσε ότι «σε λίγες ημέρες υπογράφεται -και στις αρχές του χρόνου ξεκινά- η κατασκευή της Υποθαλάσσιας Αρτηρίας, ένα άλλο πολύ μεγάλο έργο, το οποίο, σε συνδυασμό με το Μετρό, θα ανακουφίσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης και θα συμβάλλει στη βελτίωση του περιβάλλοντος και της καθημερινότητας των κατοίκων της Θεσσαλονίκης».

Επόμενος σταθμός του Κ.Καραμανλή ήταν το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου τελέστηκαν τα εγκαίνια της επαναλειτουργίας του μετά την ανακαίνιση.

Η τελετή εγκαινίων της ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί στις 20:00 την Παρασκευή, στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης». Το πρωί του Σαββάτου ο Κ. Καραμανλής θα επισκεφθεί το Κτίριο Διοίκησης της ΔΕΘ και τα περίπτερα της έκθεσης, δυο ώρες αργότερα θα συναντηθεί με τους παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης στο ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς και στις 20:00 θα μιλήσει στο επίσημο δείπνο. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού θα ολοκληρωθεί στις 13:00 την Κυριακή, με την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.