ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει και αυτό το βλέπουν όλοι

13:07 - 14 Οκτ 2012 | Πολιτική
Σαμαράς: Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει και αυτό το βλέπουν όλοι
«Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό κι αυτό είναι κάτι που αποτελεί καθαρή δέσμευση της κυβέρνησης» τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξη του στην «Καθημερινή της Κυριακής»

Ο Πρωθυπουργός στέλνει σαφές μήνυμα πως σε ό,τι αφορά στις διαρθρωτικές αλλαγές δεν πρόκειται να κάνει καμία έκπτωση ενώ στο μέτωπο της αγοράς και της καθημερινότητας εμφανίζεται κατηγορηματικός: «Όποιος δημιουργεί καρτέλ καλά θα κάνει να ξέρει ότι οι πρακτικές αυτές τελείωσαν».

 

Μάλιστα ξεκαθαρίζει ότι δεν θα κάνει εκπτώσεις ούτε στη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, αναφέροντας ότι για έναν χρόνο θα παίρνουν τον μισό μισθό. «Δεν μπορούμε να υπερχρεωνόμαστε, να κόβουμε μισθούς και συντάξεις ενώ κρατάμε υπεράριθμους και ακατάλληλους στο Δημόσιο, τη στιγμή που στον ιδιωτικό τομέα έχει εκτοξευθεί η ανεργία. Αυτό το "σπυρί" έπρεπε πια να "σπάσει". Και το κάνουμε με τον πιο ήπιο τρόπο. Αλλά το κάνουμε», προσθέτει.

 

Σε ό,τι αφορά την εκταμίευση της επόμενης δόσης θεωρεί ότι είναι ρεαλιστικό να την πάρουμε. Ωστόσο προειδοποιεί ότι τμηματική καταβολή της θα ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη ενώ αν δεν την πάρουμε, οι συνέπειες θα είναι δραματικές.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η συμφωνία για τα δημοσιονομικά και να έχει ξεπεραστεί η διαφορά ΕΕ - ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους. Μετά από αυτό είναι θέμα ημερών για να ψηφισθεί η νέα συμφωνία από τη Βουλή, προσθέτει.

 

Ο Πρωθυπουργός τόνισε εκ νέου την ανάγκη για ρευστότητα λέγοντας πως δεν υπάρχει σύγχρονη οικονομία χωρίς ρευστότητα.

 

Παράλληλα αναφέρει ότι πρέπει να αξιοποιηθούν οι επενδυτικές προτάσεις που υπάρχουν και να αναδειχθούν οι μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες τις χώρας, υπογραμμίζοντας ότι νέες επενδύσεις σημαίνει έξοδος από την ύφεση και απασχόληση. «Αυτό θα μας βάλει σε ανοδική τροχιά, θα σταθεροποιήσει πλήρως τη χώρα και θα ανοίξει τον δρόμο για τη μακροχρόνια ανάπτυξη», συμπληρώνει.

 

Στο σημείο αυτό αναφέρει πως η χώρα χρειάζεται να αποκτήσει αξιοπιστία η οποία θα είναι βασισμένη σε συνέπεια λόγων και έργων, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση δίνη τη μάχη προς αυτή την κατεύθυνση και ήδη έχει τα πρώτα αποτελέσματα.

 

Αναφερόμενος σε εκείνους που τον επικρίνουν ότι πλέον εφαρμόζει όσα στο παρελθόν καταδίκαζε, ο Αντώνης Σαμαράς απαντά πως τώρα ήρθε η ώρα να διορθώσουμε τα όποια λάθη, όχι μόνο των τελευταίων ετών, αλλά όλα τα λάθη που έγιναν στην Ελλάδα επί δεκαετίες.

 

Τώρα η προσπάθεια της Ελλάδας αναγνωρίζεται από όλους, η αξιοπιστία της χώρας ανακτάται με ταχείς ρυθμούς και πολύ σύντομα θα φανεί και το φως στην άκρη του τούνελ. Σήμερα δεν επισημαίνουμε λάθη. Σήμερα διορθώνουμε όλα τα λάθη του παρελθόντος. Και χτίζουμε το αύριο, προσθέτει.

 

Στην ερώτηση «ποια συμβουλή θα έδινε στον Αλέξη Τσίπρα», απαντά ότι κάποτε ο λαϊκισμός απέδιδε, τώρα διαλύει και τη χώρα και τα κόμματα που τον πυροδοτούν και συμπληρώνει ότι ο εξτρεμισμός εκτρέφει τον αντίθετο εξτρεμισμό».

Τελευταία τροποποίηση στις 13:11 - 14 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.