ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν υπάρχει …αύριο

00:11 - 15 Οκτ 2012 | Πολιτική
Η ασφυκτική πίεση που ασκεί η τρόικα αυτές τις ημέρες για υπερβολικές μειώσεις μισθών και συντάξεων και για απολύσεις, οφείλεται στην πεποίθηση της οτι μετά την εκταμίευση αυτής της δόσης δεν πρόκειται να δεχθούμε άλλα μέτρα.

Πιέζουν λοιπόν σήμερα γιατί ξέρουν οτι “δεν υπάρχει αύριο”.

Η ελληνική πλευρά είναι με την πλάτη στον τοίχο και …παίζει άμυνα.

Το μοναδικό σημαντικό πλεονέκτημα που διαθέτουμε αυτή τη στιγμή είναι οτι τόσο η Μέρκελ, όσο κυρίως ο Σόιμπλε, αλλά και οι άλλοι ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται ομοφώνως να συμφωνούν οτι χρειάζεται περισσότερος χρόνος και περισσότερο χρήμα για την Ελλάδα και να δηλώνουν οτι είναι αναγκαία η παραμονή μας στην Ευρωζώνη. 

Η αλλαγή κλίματος λοιπόν στην Ευρώπη είναι εμφανής, η δόση θεωρείται βεβαία απο τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά το μόνο βέβαιο τελικά είναι οι θυσίες που θα κάνουν ξανά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι και οι νέοι φόροι που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες για να βγεί η φετεινή χρονιά.

Μη "μασάτε" όμως, όλες αυτές οι πιέσεις είναι μέσα στο παιχνίδι. Σε λίγες μέρες και τη δόση θα πάρουμε και την επιμήκυνση και ίσως και το κούρεμα. και το βασικότερο, οι τροικανοί ξέρουν οτι το παραμύθι τελείωσε και οτι το σκηνικό θα αλλάξει μετά την εκταμίευση της δόσης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.