ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΗΜΑΡ: Σίγουρα δεν θα υπάρξουν απολύσεις στο δημόσιο

15:13 - 15 Οκτ 2012 | Πολιτική
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Ανδρέας Παπαδόπουλος απέκλεισε το ενδεχόμενο απολύσεων στο δημόσιο τομέα και παράλληλα τόνισε ότι ο δρόμος που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση είναι ο μοναδικός που θα προσφέρει λύσεις, αφήνοντας αιχμές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα

«Είναι πολύ μικρός, τελικά, ο αριθμός των εργαζομένων που θα βρεθούν εκτός. Σίγουρα δεν θα υπάρχουν απολύσεις -νομίζω ότι είναι καθολική η θέση της κυβέρνησης στο θέμα αυτό- και μιλάμε για έναν αριθμό πολύ μικρό. Ούτως ή άλλως, τα στοιχεία δείχνουν ότι το δημόσιο έχει ελαφρυνθεί κατά αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες. Άρα η τρόικα πρέπει να λάβει υπόψη της και τις μεγάλες μεταβολές που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια».

 

Σχετικά με τα εργασιακά ανέφερε «Όταν σε μια πρόσφατη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών είχε τεθεί το θέμα των εργασιακών, ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον κ. Βρούτση και του είχε πει πως όταν έρχονται θέματα που σχετίζονται με αυτά, θα διακόπτει τη συζήτηση και θα τα παραπέμπει στους πολιτικούς αρχηγούς. Νομίζω ότι στο θέμα αυτό, από τη στιγμή που υπερβαίνει τον κ. Βρούτση, δεν είναι δυνατό να κλειστεί κάποια συμφωνία, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη. Από τη δική μας πλευρά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτά αυτά τα ζητήματα. Θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα όρια ώστε να μη μπουν καν σε συζήτηση ή σε διαπραγμάτευση, γιατί στη διαπραγμάτευση κάτι θα χάσεις από αυτά».

 

Τέλος, ο Ανδρέας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι τα όσα προτείνει ο Αλέξης Τσίπρας είναι ανέφικτο να πραγματοποιηθούν ενώ μάλλον και  ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει ότι αυτά που λέει μπορεί να πραγματοποιηθούν «Επειδή η χώρα μας έχει ανάγκη τη δόση και δεν έχει τη δυνατότητα να τους πει «γεια σας κύριοι». Μακάρι, αυτό είναι που λέει ο κ. Τσίπρας, το οποίο είναι εύκολο, αλλά μάλλον ούτε κι ο ίδιος το πιστεύει. Το λέει περισσότερο για να το πει, επειδή είναι εύηχο στον μέσο Έλληνα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Εγώ δεν ξέρω άλλο δρόμο από το να εκφράσεις τη διαφωνία, να επιμένεις και, στο κάτω- κάτω, ακριβώς για αυτό τον λόγο, εδώ και τρεισήμισι μήνες υπάρχει αυτή η καθυστέρηση, διότι γίνονται συζητήσεις».

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.