ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σπάνε τον αποκλεισμό στη Γάζα, αλλά και τα νεύρα του Αβραμόπουλου….

07:24 - 18 Οκτ 2012 | Πολιτική
Σε πονοκέφαλο για το υπουργείο Εξωτερικών εξελίσσεται και πάλι η προσπάθεια διάσπασης του αποκλεισμού της Γάζας, αυτή τη φορά από το φινλανδικό πλοίο Estelle, όπου επιβαίνουν δύο Έλληνες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για τους Βαγγέλη Διαμαντόπουλο (Καστοριάς) και Δημήτρη Κοδέλα (Αργολίδας). Ήδη ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΞ, Πρέσβης Β. Κασκαρέλης, ενημέρωσε σχετικά τον Πρέσβη του Ισραήλ κ. Άριε Μέκελ.

Η συγκυρία, λόγω και της επικείμενης παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Αίγυπτο, αλλά και η εξελισσόμενη ενεργειακή και στρατιωτική συνεργασία Ισραήλ Ελλάδος χαρακτηρίζεται κρίσιμη από κύκλους του Υπ. Εξ.

Στο πλαίσιο αυτό με χθεσινή του ανακοίνωση του υπουργείο «προτρέπει τους Έλληνες πολίτες να μη συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία του σκάφους Estelle» και συμπληρώνει: «Οι θέσεις της Ελλάδας για την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού της Γάζας και τη βελτίωση της ανθρωπιστικής κατάστασης στην περιοχή είναι γνωστές. Εξίσου γνωστή είναι η θέση αρχής της Ελλάδας για την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου και την αποφυγή χρήσης βίας. Τις θέσεις αυτές τις έχουμε καταστήσει σαφείς σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές».

Τελευταία τροποποίηση στις 07:36 - 18 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.