ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Α. Σαμαράς: «Θέλουμε όλη την δόση» - Νέα συνάντηση με Μέρκελ

21:31 - 18 Οκτ 2012 | Πολιτική
Α. Σαμαράς: «Θέλουμε όλη την δόση» - Νέα συνάντηση με Μέρκελ
Η Wall Street Journal έγραψε ότι η Ευρώπη σκέφτεται να προβεί σε επαναγορά ελληνικού χρέους. Ο πρωθυποργός Αντώνης Σαμαράς ολοκλήρωσε την εισήγησή του στην Σύνοδο Κορυφής, τονίζοντας ότι η χώρα μας χρειάζεται όλο το πακέτο της δόσης

«Θέλουμε και τα 31,5 δισ. ευρώ, θέλουμε όλη τη δόση» , τόνισε ο Αντώνης Σαμαράς.

 

Παράλληλα αναφέρθηκε στις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός αλλά και στην πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα,

υπογραμμίζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να ολοκληρώσει τη δική της αποστολή. Ιδιαίτερα τόνισε το πρόβλημα της ανεργίας, η οποία, όπως υπογράμμισε, «Τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη»

 

Εξέφρασε παράλληλα την εκτίμηση ότι η συμφωνία με τους εκπροσώπους της τρόικας, για το πακέτο των μέτρων, θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

 

Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για το θέμα της ρευστότητας και τις επιπλοκές που φέρνει η έλλειψή της. Μίλησε επίσης για την πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, την κινητικότητα στις αγορές και τα αναπτυξιακά θέματα.

 

«Η Ευρώπη πρέπει να βρει χρυσή ισορροπία βάσει της πρότασης Ρομπάι. Αν εξαρχής η προσέγγιση για την Ελλάδα ήταν, όχι μόνο δημοσιονομική αλλά και αναπτυξιακή, θα ήταν διαφορετικά τα αποτελέσματα», τόνισε  χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της χώρας

Τελευταία τροποποίηση στις 00:09 - 19 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.