ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντείνονται τα σενάρια για ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης

13:59 - 21 Οκτ 2012 | Πολιτική
Εντείνονται τα σενάρια για ενδεχόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης
Μετά και από τις δηλώσεις Σαμαρά την Παρασκευή στη σύνοδο κορυφής περί κενού στο κυβερνητικό έργο η φημολογία για αλλαγές στο υπουργικό συμβούλιο αύξανεται.

Όπως σχολιάζουν οι εφημερίδες της Κυριακής, η αναφορά του Αντ.Σαμαρά στις ευρωπαϊκές δυνάμεις εντός ή εκτός ΝΔ που στηρίζουν την προσπάθεια για παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη έδωσε το έναυσμα για ποικίλα σενάρια σχετικά με τα πρόσωπα που είτε θα αναβαθμιστούν είτε θα αξιοποιηθούν το προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με το «Βήμα της Κυριακής», που επικαλείται συνεργάτες του Αντ.Σαμαρά, ο πρωθυπουργός σκέφτεται να ζητήσει από τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη να συμμετάσχουν στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο στελέχη με μεγαλύτερο πολιτικό βάρος, αλλά και περισσότερη πείρα.

Ως προς τα πρόσωπα που θα περιλαμβάνει το υπό μελέτη κυβερνητικό σχήμα, η εφημερίδα σημειώνει ότι ο πρωθυπουργός εμφανίζεται απόλυτα ικανοποιημένος από το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών, ενώ θετικός βαθμός δίνεται και στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Αντιθέτως, παράπονα υπάρχουν, μεταξύ άλλων, για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ενώ λάθη στη διαπραγμάτευση με την τρόικα καταλογίζονται στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας.

Δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής αναφέρει ότι μετά την ψήφιση των μέτρων ο πρωθυπουργός, ανταποκρινόμενος σε αίτημα των Βρυξελλών, θα προχωρήσει σε ευρύ ανασχηματισμό με ενεργό συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Σύμφωνα μάλιστα με την εφημερίδα, οι Βρυξέλλες δηλώνουν πεπεισμένες ότι προκειμένου να βελτιωθεί το κυβερνητικό έργο, να υπάρξει μεγαλύτερος συντονισμός και εύρυθμη λειτουργία, οι κ. Βενιζέλος και Κουβέλης θα πρέπει να αναλάβουν ρόλους αντιπροέδρων στην κυβέρνηση.

Δεν αποκλείεται, δε, να ζητηθούν εκ νέου δεσμεύσεις από το σύνολο των κυβερνητικών εταίρων για την πιστή εφαρμογή των μέτρων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:25 - 21 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.