ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Financial Times: Η Γερμανία «τρίζει τα δόντια» στον Κάμερον - Διαψεύδει ο εκπρόσωπος της Μέρκελ

13:50 - 22 Οκτ 2012 | Πολιτική
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα των Financial Times η Γερμανία προτίθεται να απειλήσει τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον με ματαίωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του Νοεμβρίου, αν επιμείνει στις θέσεις του σχετικά με τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ενωσης

«Η Γερμανία σκοπεύει να προειδοποιήσει τη Βρετανία ότι θα επιδιώξει την ματαίωση της ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής του επόμενου μήνα, εάν ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον επιμείνει να ασκήσει βέτο επί οποιασδήποτε συμφωνίας επί του προϋπολογισμού της ΕΕ προβλέπει οτιδήποτε άλλο εκτός του παγώματος των δαπανών. Η κα Μέρκελ προσπαθεί να πείσει τον κ. Κάμερον να υποστηρίξει μία γερμανική συμβιβαστική λύση που θέτει ως ανώτατο όριο δαπανών το 1% του ΑΕΠ της Ενωσης», αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις.

 

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Ντέιβιντ Κάμερον έχει δηλώσει πως είναι έτοιμος να θέσει βέτο στο σχέδιο του προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εάν αυτό περιλαμβάνει απαράδεκτες αυξήσεις δαπανών.

 

Πάντως ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ διέψευσε με δηλώσεις του το παραπάνω δημοσίευμα. «Η γερμανική κυβέρνηση έχει κάθε συμφέρον να επιτύχει αυτή η σύνοδος του Νοεμβρίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ζάιμπερτ, κάνοντας φανερή την υποστήριξη του Βερολίνου προς την πρόταση του προέδρου της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ να συνεδριάσει εκτάκτως η ΕΕ το Νοέμβριο σχετικά με το σχέδιο του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού για την περίοδο 2014-2020.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:31 - 22 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.