ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πληθαίνουν οι... "αντάρτες" - Αυξάνονται οι τριγμοί στον κυβέρνητικό συνασπισμό

18:13 - 23 Οκτ 2012 | Πολιτική
Οι τριγμοί στο κυβερνητικό σχήμα αυξάνονται, καθώς στους Γιάννη Μιχελογιαννάκη της ΔΗΜΑΡ και Νίκο Σταυρογιάννη της Ν.Δ. που τόνισαν ότι δεν θα ψηφίσουν τα μέτρα, προστέθηκαν οι Θεόδωρος Παραστατίδης, Μιχάλης Κασσής του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ο Σπύρος Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ.

Δεν συνυπογράφουμε την ανατροπή των κατακτήσεων του εργατικού κινήματος, δήλωσε το στέλεχος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπ. Λυκούδης, μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία.


«Η τρόικα επιμένει στις προτάσεις της και αυτές συγκρούονται με τη δική μας κλίμακα αξιών, ως ένα κόμμα της Αριστεράς», ανέφερε ο κ. Λυκούδης.


«Βάλαμε το κεφάλι μας στον ντορβά, επειδή πιστεύαμε ότι η πατρίδα μας πρέπει να βρει δρόμο που δεν τον έχει βρει», σημείωσε, προσθέτοντας ότι είναι «άλλο πράγμα, η φτωχή Ελλάδα και άλλο, η πτωχευμένη Ελλάδα».


Εξέφρασε τέλος, την ευχή να μη ζήσει η χώρα τον εφιάλτη της χρεοκοπίας, γιατί τότε, όπως είπε, «θα δούμε με διαφορετικό μάτι το τί σημαίνει επώδυνο μέτρο».

 

 

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής αποκάλυψε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα, καθώς είναι αντίθετα με όσα πρέσβευε το κόμμα του προεκλογικά και είναι πολύ άδικά για τον λαό «Δεν μπορεί να λέμε άλλα προεκλογικά κι άλλα μετεκλογικά. Σ’ αυτό θα μείνω κι η στάση μου κατά κύριο λόγο είναι αρνητική όσον αφορά την ψήφιση των μέτρων με βασικό λόγο αυτόν. Πέραν του ότι, όπως σας είπα, τα μέτρα είναι άδικα κι ακουμπούν πάλι τους ίδιους, ανθρώπους, τις ίδιες κοινωνικές ομάδες, που υποφέρουν αυτή τη στιγμή πάρα πολύ. Δεν πρόκειται να αλλάξω σε ό,τι έχει σχέση με τις σκέψεις μου πηγαίνοντας προς την ψήφιση, διότι θεωρώ ότι είναι πολύ άδικα τα μέτρα αυτά».

 

Όσο για την ορθότητα της ψήφισης του συγκεκριμένου πακέτου μέτρων, ο Μ.Κασσής σχολίασε πως υπάρχουν κι άλλες κατευθύνσεις «Δεν ξέρω αν σώζεται η χώρα και στη συνέχεια θα χρησιμοποιούμε αυτό το επιχείρημα προκειμένου να ψηφίζονται τόσο σκληρά μέτρα για την κοινωνία. Θα έπρεπε να υπάρξουν άλλες κατευθύνσεις κι άλλες πηγές εσόδων προκειμένου να μειωθούν αυτά τα μέτρα, παρότι κάποια είχα ψηφιστεί με τη δεύτερη σύμβαση».

 

 

Ένας ακόμα «αντάρτης» ανάμεσα στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι και ο Θεόδωρος Παραστατίδης, ο οποίος δήλωσε ότι μετά την υπόθεση με τη Λίστα-Λαγκάρντ αδυνατεί να στηρίξει και να ψηφίσει κάποια από τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο.

 

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «βιασμό συνείδησης» τη δήλωση του Γιάννη Στουρνάρα ότι θα πεινάσουμε αν δεν ψηφιστεί το πακέτο μέτρων.

 

 

Να θυμίσουμε ότι... τον χορό της μη ψήφισης των μέτρων είχαν σύρει οι Γιάννης Μιχελογιαννάκης της ΔΗΜΑΡ και Νίκος Σταυρογιάννης της Ν.Δ. ο οποίος και τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

 

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 18:42 - 23 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.