ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε αναζήτηση ρόλου και ψήφου το ΠΑΣΟΚ

00:13 - 30 Οκτ 2012 | Πολιτική
Σε αναζήτηση ρόλου και ψήφου το ΠΑΣΟΚ
Με έντονο προβληματισμό για την πολιτική και επικοινωνιακή διαχείριση της προώθησης των σκληρών μέτρων συγκαλείται η Κ.Ο. για να καθορίσει τη στάση της εν όψει κρίσιμων ψηφοφοριών, τόσο για το ν/σ για τις αποκρατικοποιήσεις, όσο και για τον προϋπολογισμό και τον εφαρμοστικό νόμο με τα δημοσιονομικά μέτρα και τις διαρθρωτικές αλλαγές.

«Το ΠΑΣΟΚ θα διατυπώσει επίσημα αύριο (σ.σ. σήμερα) τη θέση του, ως εγγυητής της πολιτικής σταθερότητας και της εθνικής στρατηγικής για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση, με ασφάλεια και προοπτική» τονίζουν κύκλοι της Ιπποκράτους, σημειώνοντας ότι ο κ. Βενιζέλος βρίσκεται ούτως ή άλλωστε σε συνεχή επαφή με τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Οικονομικών, και τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα μέτρα και να επέλθουν οι μέγιστες δυνατές βελτιώσεις. Τονίζουν μάλιστα ότι «τις βελτιώσεις αυτές τις επιδιώκουν αυτοί που εφάπτονται με τους ξένους εταίρους, δανειστές και συνομιλητές μας και όχι όσοι απλώς διατυπώνουν αντιρρήσεις, ευαισθησίες ή ιδέες στον εσωτερικό διάλογο. Αυτό δεν αφορά μόνο τα εργασιακά, αλλά πολλά κρίσιμα και ευαίσθητα σημεία».

 
Επισήμως, το ΠΑΣΟΚ δεν εξαρτά τη δική του στάση από τη στάση της ΔΗΜΑΡ, ωστόσο ανησυχεί σφόδρα για το πώς θα επηρεάσει το κίνημα η στάση του κ. Κουβέλη. Έτσι, από την Ιπποκράτους «καρφώνουν» την Αγ. Κωνσταντίνου λέγοντας ότι η παράταξη της ανανεωτικής αριστεράς «βρίσκεται για πρώτη φορά αντιμέτωπη με τις ευθύνες δύσκολων εθνικών αποφάσεων». Με αυτόν τον τρόπο κάνουν έμμεσα λόγο για στείρο ακτιβισμό του κ. Κουβέλη, που μόνο στόχο έχει την απόσειση ευθυνών. Πίσω απ’ αυτό βέβαια κρύβεται η αγωνία για το τι μέλλει γενέσθαι εάν η τρόικα υποχωρήσει ηρωοποιώντας τον εξ αριστερών εταίρο της συγκυβέρνησης.
 
Είναι ξεκάθαρο ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει πιέσεις τόσο εσωκομματικά όσο και από τους άλλους εταίρους. Ήδη πολλοί κορυφαίοι ζητούν πλήρη εκ βάθρων αλλαγή λειτουργίας του ΠΑΣΟΚ, καθώς εκτιμούν ότι υπερφαλαγγίζεται η παράταξη τόσο από τη ΔΗΜΑΡ, όσο κι από τη Ν.Δ. Πολλοί, δε, βουλευτές παραπέμποντας σε προηγούμενες ομιλίες του κ. Βενιζέλου, όπου κατέγραφε, τις προϋποθέσεις για να δώσει θετική ψήφο στο νέο πακέτο μέτρων, θεωρούν ότι πλέον το κόμμα είναι ουραγός των άλλων εταίρων και κυρίως του κ. Σαμαρά.
 
Έτσι, μπορεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους στενούς του συνεργάτες να παραστούν στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Λοβέρδου, ωστόσο είναι βέβαιο ότι αμέσως μετά την ψήφιση του πακέτου μέτρων ο ασκός του Αιόλου θα ανοίξει για το κίνημα. Άλλωστε ο πρώην υπουργός υγείας έχει λάβει θέση εκκίνησης. «Κάνω λόγο για την ανάγκη ενός ευρωπαϊκού, ριζοσπαστικού, μεταρρυθμιστικού, σοσιαλδημοκρατικού κόμματος που θα ηγηθεί της πορείας. Τέτοιο κόμμα δεν υπάρχει. Δεν θα κάνω σήμερα λόγο για τον τρόπο της συγκρότησής του, αν θα οδηγηθούμε δηλαδή στη δημιουργία νέου κόμματος, ή αν μπορεί να μετασχηματιστεί κάποιο από τα υπάρχοντα κόμματα, ή αν θα συγκροτηθεί ένα κόμμα τύπου ΕΛΙΑΣ, ή αν μπορούν να ενωθούν υπάρχοντα κόμματα, όλα αυτά επαναλαμβάνω πρέπει να τρέξουν μετά την ολοκλήρωση των θεμάτων που αντιμετωπίζει τώρα η χώρα» σημείωσε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του.
.
Τελευταία τροποποίηση στις 16:46 - 30 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.