ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φ. Σαχινίδης: Ποτέ δεν ενημερώθηκα για την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ

15:49 - 30 Οκτ 2012 | Πολιτική
Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ότι δεν είχε ενημερωθεί ποτέ για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ.

«Ουδέποτε ενημερώθηκα ή μου έγινε μνεία από τον ειδικό γραμματέα ή άλλου υπηρεσιακού του υπουργείου Οικονομικών για ύπαρξη λίστας», ανέφερε ο κ. Σαχινίδης και απαντώντας σε ερώτηση του  κ. Παυλόπουλου τόνισε ότι «Είναι δύσκολο από την μεριά μου να μπω σε αξιολόγηση των χειρισμών των προκατόχων μου, η αρμοδιότητα ΣΔΟΕ από το οργανόγραμμα είναι στον υπουργό, ως υφυπουργός δεν συνεργάστηκα με τον κ. Καπελέρη, αυτό το έκανε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Αν θυμάμαι καλά στο τέλος του 2011 φέραμε νόμο για να μπορεί ο οικονομικός εισαγγελέας να αξιοποιεί κάθε στοιχείο που έχει στην διάθεσή του ακόμα και αν τα στοιχεία είναι προϊόν υποκλοπής. Με βάση αυτό το νόμο θα μπορούσε το υλικό να πάει στον εισαγγελέα».

 

Σε ερώτηση που δέχθηκε απο τον Απόστολο Κακλαμάνη για το αν γνωρίζει να υπήρχαν έρευνες για πολιτικά πρόσωπα, απάντησε: «Ως υφυπουργός δεν είχα σχέση με το ΣΔΟΕ. Αργότερα ως υπουργός μετά από μια μαρτυρία που είχα για κάποια πρόσωπα ζήτησα ενημέρωση από τον ΣΔΟΕ».

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.