ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρίσιμη ψηφοφορία σήμερα για τις αποκρατικοποιήσεις - προσπάθεια κατευνασμού βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

01:06 - 31 Οκτ 2012 | Πολιτική
Άρον άρον πήρε πίσω τις καρατομήσεις τελωνιακών και εφοριακών ο υφυπουργός οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης, μετά τις έντονες αντιδράσεις κυρίως από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Οι Διευθυντές παραμένουν στις εφορίες και θα αξιολογούνται ανα τρίμηνο.
Επιπλέον ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας προχώρησε σε διευκρινίσεις σε σχέση με τη διαδικασία αποκρατικοποιήσεων. «Αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα της Βουλής, να ζητήσει, όποτε και αν παραστεί ανάγκη, να κυρωθούν συμβάσεις αποκρατικοποίησης, ιδιαίτερα σε εταιρείες κοινής ωφέλειας, ώστε να θωρακισθεί η διαφάνεια και να παρασχεθεί η αναγκαία ασφάλεια δικαίου, κάτι που βρίσκει σύμφωνη και τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ» τόνισε κατά την τοποθέτησή του στη Επιτροπή.
Δεσμεύτηκε δε οτι για την τις αποκρατικοποιήσεις της ΔΕΗ, της ΕΥΔΑΠ και του ΟΣΕ θα γίνει ψηφοφορία στη Βουλή. Το νομοσχέδιο του κ. Στουρνάρα προβλέπει την κατάργηση του ελάχστου ποσοστού του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ, ανοίγοντας τον δρόμο για την ταχύτερη αποκρατικοποίηση τους.  
 
Μετά τις έντονες αναταράξεις, οι οποίες δημιουργούνται στην συγκυβέρνηση για πολλά νομοσχέδια, τόσο για αυτό των αποκρατικοποιήσεων όσων και για το ν/σ με τα προαπαιτούμενα και τα εργασιακά, η απόφαση αυτή του υπουργού Οικονομικών δείχνει ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κατευνάσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, εν όψει και της σημερινής ψήφισης του νομοσχεδίου γα τις αποκρατικοποιήσεις, ώστε να υπερψηφιστεί χωρίς απρόοπτα.
 
Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν οτι στη σημερινή ψηφοφορία για τις αποκρατικοποιήσεις η μεν ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει "παρών" ενώ πολλοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσουν, θεωρώντας οτι όλες οι αποκρατικοποιήσεις πρέπει να περνάνε απο τη Βουλή για έγκριση. Η ψηφοφρία ξεκινάει στις 11 το πρωί και θεωρείται κρίσιμη για τη συνοχή της κυβέρνησης αφού ενδέχεται να ψηφιστεί οριακά, με απώλειες τουλάχιστον 16 βουλευτών απο το ΠΑΣΟΚ. 
Τελευταία τροποποίηση στις 08:17 - 31 Οκτ 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.