ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Την παραίτηση Τραγάκη ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες - Κάνουν λόγο για "πραξικόπημα"

19:03 - 31 Οκτ 2012 | Πολιτική
Με βάση τον κανονισμό της βουλής, για να υπερψηφιστεί ένα άρθρο, απαιτείται η πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών, δηλαδή το 50% συν 1 ψήφος. Εν προκειμένω, οι ψηφίσαντες ήταν 293 άρα έπρεπε να συγκεντρωθούν 147 «ναι».Ωστόσο, για το άρθρο 4 ψήφισαν «ναι» 146 βουλευτές, έναντι 121 που το καταψήφισαν και 26 που δήλωσαν «παρών».

Το γεγονός αυτό διέφυγε της... αριθμητικής προσοχής της εφορευτικής επιτροπής με αποτέλεσμα στο σημείωμα που έδωσαν στον αντιπρόεδρο της Βουλής Γιάννη Τραγάκη προκειμένου να αναγνώσει το αποτέλεσμα στην Ολομέλεια, να αναγράφει ότι «το άρθρο 4 γίνεται δεκτό»!

Μετά από διαβουλεύσεις ο κ. Τραγάκης ανακοίνωσε ότι το άρθρο 4 εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία και τελικώς η Βουλή  αναγκάστηκε να ανασκευάσει και να παραδεχθεί ότι το άρθρο 4 είχε στην πραγματικότητα καταψηφιστεί...

Με αφορμή αυτό το γεγονός οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εξαπέύσαν επίθεση κατά του αντιπροέδρου της Βουλής, Γιάννη Τραγάκη μέσω του κοινοβουλευτικού τους εκπροσώπου Τέρενς Κουίκ, μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε το προεδρείο της Βουλής ότι «εκ παραδρομής ψηφίστηκε το άρθρο 4 του νομοσχεδίου ΤΑΙΠΕΔ ενώ τελικά καταψηφίστηκε».


Τι περιλαμβάνει το Άρθρο 4:

Ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας.

Μεταξύ άλλων, η κατάργηση εισφορών 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων.

Ο κ. Κουίκ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της σημερινής κρίσιμης ονομαστικής ψηφοφορίας στη Βουλή ο πρώτος Αντιπρόεδρος του Κοινοβουλίου Ιωάννης Τραγάκης, διαβάζοντας τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για το άρθρο 4 ανακοίνωσε ότι έχει υπερψηφιστεί.

Την ίδια στιγμή αντέδρασα ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και παρ’ όλο που είχαμε κλειστά μικρόφωνα του φώναξα ότι «αυτό δεν περνάει».

Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, μου απάντησε από το δικό του ανοικτό μικρόφωνο ότι δεν γνωρίζω τον Κανονισμό, προσβάλλοντάς με και ως Βουλευτή αλλά πάνω απ’ όλα ως Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Το επίσημο βίντεο της Βουλής που έχουμε στα χέρια μας και έχει αναρτηθεί ήδη στο διαδίκτυο, αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Μετά από λίγο, η αρμόδια Νομοθετική Διεύθυνση του Ελληνικού Κοινοβουλίου ανακοίνωσε ότι… «εκ παραδρομής προσμετρήθηκε ως υπερψηφισμένο το άρθρο 4, ενώ έχει καταψηφιστεί».

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ζητούν την παραίτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής, Ιωάννη Τραγάκη, για το «πραξικόπημα» που διέπραξε στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, αλλά και για την βαρύτατη προσβολή στο πρόσωπο του Τέρενς Κουίκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.