ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή η λίστα Λαγκάρντ - Στο επίκεντρο Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου

11:25 - 01 Νοε 2012 | Πολιτική
Στη Βουλή η λίστα Λαγκάρντ - Στο επίκεντρο Βενιζέλος και Παπακωνσταντίνου
Στη Βουλή αποστέλλουν τη δικογραφία για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ οι οικονομικοί εισαγγελείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με μια λακωνική αναφορά σχετικά με το νόμο περί ευθύνης υπουργών, οι Γρ. Πεπόνης και Σπ. Μουζακίτης, αποστέλλουν τη δικογραφία από την έρευνα που διενήργησαν για τη μη αξιοποίηση των στοιχείων, καθώς και ολόκληρη την επίμαχη λίστα, με σκοπό η Βουλή να ερευνήσει ενδεχόμενες ευθύνες υπουργών στην υπόθεση των καταθετών στην τράπεζα HSBC.

Εξάλλου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε αίτηση για τα έγγραφα που σχετίζονται με συναντήσεις του πρώην πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γεώργιου Παπακωνσταντίνου, με τους επικεφαλής Τραπεζικών Ιδρυμάτων του εξωτερικού.

Μεταξύ αυτών, οι διοικητές των Τραπεζών HSBC και UBS, τον Ιανουάριο του 2011, στην Ετήσια Σύνοδο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός της Ελβετίας.

Εν τω μεταξύ, για το θέμα της λίστας ο Γιάννης Στουρνάρας καταθέτει το απόγευμα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο υπουργός καλείται να απαντήσει σε ερωτήσεις των βουλευτών της Επιτροπής, και θα τους ενημερώσει για όλα τα θέματα που προέκυψαν από τη λίστα.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:35 - 01 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.