ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε εξέλιξη η δίκη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη

14:03 - 01 Νοε 2012 | Πολιτική
Σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος διώκεται για τη δημοσιοποίηση της λίστας Lagarde από το περιοδικό του HOT DOC.

Ο πρόεδρος της διεθνούς ομοσπονδίας δημοσιογράφων Jim Boumelha, ήταν ο πρώτος μάρτυρας υπεράσπισης στη δίκη του Κώστα Βαξεβάνη. Ωστόσο, οι συνήγοροι ζήτησαν από την έδρα να παραστεί ως διερμηνέας άλλο πρόσωπο από αυτό που είχε προσλάβει το δικαστήριο, αίτημα που δεν έγινε δεκτό.
Ο κ. Boumelha ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι ο Κ. Βαξεβάνης έπραξε το καθήκον του, όπως θα έκανε στη θέση του κάθε δημοσιογράφος στον κόσμο.

Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης δήλωσε από την πλευρά του στο δικαστήριο: «Η δημοσιοποίηση είναι καθήκον και υποχρέωση του δημοσιογράφου σύμφωνα με τον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, το Σύνταγμα, τους νόμους και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Κατά την έναρξη της δίκης ο συνήγορος του κ. Βαξεβάνη, Νίκος Κωνσταντόπουλος, ανέφερε ότι ότι κατηγορητήρι είναι «άκυρο», ενώ χαρακτήρισε «θεσμικά σχιζοφρενή» την εικόνα της δικαιοσύνης, σημειώνοντας οτι δεν είναι από τη μία οι οικονομικοί εισαγγελείς να στέλνουν στη Βουλή τη λίστα Λαγκάρντ και από την άλλη να διώκεται ο δημοσιογράφος που τη δημοσιοποίησε.

 

Βαξεβάνης: «Οι πολιτικοί πρέπει να διωχξούν ποινικά»

 

Εν τω μεταξύ, σκληρές δηλώσεις κατά των πολιτικών και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα απηύθυνε ο κ. Βαξεβάνης σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC όπου δήλωσε ότι «οι πολιτικοί πρέπει να διωχθούν ποινικά γιατί κράτησαν κρυφά τα ονόματα». Μάλιστα, ανάφερε ότι δημοσίευσε τη λίστα «επειδή είμαι δημοσιογράφος και είναι η δουλειά μας να λέμε την αληθεια στον κόσμο», ενώ συμπλήρωσε: «Οι τελευταίες τρεις κυβερνήσεις είπαν ψέμματα και κορόιδεψαν τον ελληνικό λαό».

Τελευταία τροποποίηση στις 17:43 - 01 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.