ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Στουρνάρας «άδειασε» τον Γ. Παπακωνσταντίνου

20:07 - 01 Νοε 2012 | Πολιτική
Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας άφησε αιχμές για τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου σχετικά με την λίστα Λαγκάρντ, λέγοντας ότι δεν είναι δουλειά του υπουργού Οικονομικών να λαμβάνει λίστες.

«Έχω ζητήσει τη λίστα από τον Γάλλο ομόλογό μου κ. Μοσκοβισί και να παραδοθεί στην υπηρεσία διεθνών σχέσεων του υπουργείου μας. Δεν είναι δουλειά του υπουργού να παραλαμβάνει λίστες, κατά την άποψή μου», ανέφερε στην στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο Γιάννης Στουρνάρας.

 

Απαντώντας σε ερώτηση του Προκόπη Παυλόπουλου, για το πότε ενημερώθηκε για την λίστα, απάντησε: «Γύρω στις 30 Σεπτεμβρίου πρωτοέμαθα για την υπόθεση και στη συνέχεια ερωτήθηκα από τους Financial Times, όπου και απάντησα ότι φυσικά και θα επιχειρήσω να την ανακτήσω από την πηγή της. Με πρόλαβε ο οικονομικός εισαγγελέας, ο οποίος με κάλεσε και με ρώτησε αν υπάρχουν στα αρχεία του υπουργείου η λίστα ή άλλο αποδεικτικό, όπως πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής. Απευθύνθηκα στις υπηρεσίες και μου είπαν ότι δεν έχουν στα αρχεία τους τίποτε σχετικό. Τότε ο εισαγγελέας με παρακάλεσε να την ζητήσω από τους Γάλλους».

 

Αναφερόμενος γενικότερα στην πάταξη της φοροδιαφυγής τόνισε ότι «το μεγάλο στοίχημα είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, που θα κρίνει την επιτυχία της κυβέρνησης. Στα έσοδα απέχουμε από το μέσο όρο της ευρωζώνης. Μετά την ευόδωση των προσπαθειών μας να πάρουμε τη δόση, θα εστιαστούμε στο συγκεκριμένο πρόβλημα. Δεν είναι μόνο η παράνομη φοροδιαφυγή, αλλά και η νόμιμη με τις προκλητικές εξαιρέσεις.

 

Ίσως πιο ενδιαφέρουσα είναι η λίστα των 54.000 με τα εμβάσματα και έχουμε μια εικόνα για καταθέσεις πάνω από 100.000, δηλαδή ποια είναι τα δηλωθέντα εισοδήματα και την ερχόμενη εβδομάδα θα φύγουν επιστολές για να δικαιολογήσουν ή να προσέλθουν και να πληρώσουν. Οι λίστες είναι χρήσιμες για την πάταξη της φοροδιαφυγής. Θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα».

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.