ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαμαράς: "Η ψήφιση των μέτρων να γίνει άμεσα"

13:47 - 04 Νοε 2012 | Πολιτική
Σαμαράς: "Η ψήφιση των μέτρων να γίνει άμεσα"
Την άμεση ψήφιση των μέτρων προκειμένου να εκταμιευθεί η επόμενη δόση και να επέλθει ρευστότητα στην αγορά ζήτησε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Στην ανάγκη εκταμίευσης της επόμενης δόσης και τα ωφέλη που θα αποκομίσει από αυτή η ελληνική η οικονομία, καθώς θα υπάρξει άμεση ρευστότητα στην αγορά, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία προς την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του το μεσημέρι της Κυριακής.

Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι το κλίμα στο εσωτερικό της χώρας έχει αρχίσει να αλλάζει και παράλληλα κερδίζεται η μάχη της αξιοπιστίας, ενώ δεσμεύτηκε ότι "μισθοί και συντάξεις δεν πρόκειται να ξανακοπούν". Επεσήμανε δε, ότι "η μείωση του ελλείμματος κατά 13,5 δισεκ. ευρώ που είναι συμβατική υποχρέωση θα είναι η τελευταία". 

Μάλιστα, ο πρωθυπουργόςεπέμεινε ότι "η ψήφιση των μέτρων θα πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την δόση που μόνο 10% θα πάει στους δανειστές. Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε περισσότερα χρήματα ώστε να καλυφθούν οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες και να τονωθεί η ρευστότητα. Τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά θα είναι περισσόγερα από τις περικοπές που θα γίνουν. Μολις ψηφιστούν τα μέτρα και πάρουμε την δόση θα αρχίσει η ρευστότητα να τροφοδοτεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η δραχμοφοβία θα υποχωρήσει ενώ θα αρχίσουν να έρχονται επενδεύσεις".

Για να επιτευχθούν οι στόχοι της κυβέρνησης ο κ. Σαμαράς απηύθυνε έκκληση στους κυβερνητικούς του εταίρους να συνεχίσουν μαζί την πορεία, ενώ προειδοποίησε: "Αν βγαίναμε τώρα από το ευρώ, θα είχαμε τουλάχιστον διπλάσιο ποσοστό πτώσης. Σε λίγους μήνες θα χάναμε το 80% του επιπέδου ζωής που είχαμε 2009, κάτι που δεν θα είχε ξαναγίνει ποτέ σε ολόκληρο τον κόσμο σε περίοδο ειρήνης» και υπογράμμισε: "Το πρόβλημα δεν είναι αν θα περάσει το ένα ή το άλλο μέτρο σκεφτείτε τί θα γινόταν αν δεν περνούσαν τα μέτρα".

Εξάλλου ο κ. Σαμαράς διευκρίνησε: "Χάσαμε από μειώσεις δαπανών και μισθών και αυξήσεις φορών, από ύφεση και ανεργία, το 35% του βιοτικού επιπέδου. Πρόκειται για τεραστία καθίζηση ευημερίας σε ελάχιστο χρόνο κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Ευρώπη". Ωστόσο, ο πρωθυπουργός αρνήθηκε ότι "είμαστε ασυνεπείς με τις υποσχέσεις μας" και πρόσθεσε ότι οι δεσμεύσεις που συμπεριλήφθηκαν στην προγραμματική συμφωνία της κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας. "Πρέπει να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή. Υποσχεθήκαμε να διατηρήσουμε την χώρα στο ευρώ γιατί χωρίς αυτό δεν έχει νόημα τίποτε άλλο". 

 

Εν τω μεταξύ, ο κ. Σαμαράς ανέφερε προς τους βουλευτές της ΝΔ ότι "πρέπει να χτυπήσουμε δύο εχθρούς: την δημόσια σπατάλη και την φοροδιαφυγή" και σημείωσε ότι "με τις διαρθρωτικές αλλαγές θα αντιμετωπισθεί η σπατάλη και η ασυδοσία στον δημόσιο τομέα". Σημείωσε ακόμη ότι η κυβέρνηση κέρδισε κρίσιμες μάχες, αποκαθιστώντας την αξιοπιστία της χώρας και αλλάζωοντας την αίσθηση της κοινωνίας στο εσωτερικό.

Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στο πρόβλημα της λαθορμετανάστευσης και στα μέρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπισή του. "Αρχίσαμε εκστρατεία για το χτύπημα της λαθρομετανάστευσης, η ανακατάληψη των πόλεών μας που είχαμε υποσχεθεί έχει αρχίσει. Όταν αναλάβαμε η Ελλάδα ήταν μία χώρα χωρίς πρωτεύουσα. Τώρα εφαρμόζουμε το νόμο κανονικά και τον εφαρμόζουμε και απέναντι σε ακραίες ομάδες και μέσα στα πανεπιστήμια" τόνισε ο πρωθυπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.