ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει τα μέτρα

21:14 - 04 Νοε 2012 | Πολιτική
Οι αποφάσεις είναι δύσκολες και το κόστος μεγάλο, αλλά εμείς δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά την συνάντηση που είχε τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ακόμη ότι «θέλουμε η ΔΗΜΑΡ να μείνει μέσα στο κυβερνητικό σχήμα και θα καταβάλουμε μέχρι τέλους κάθε δυνατή προσπάθεια».

Μετά τη συνάντηση με τον Ευ.Βενιζέλο, κρίσιμη συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη έχει αυτήν την ώρα ο Αντώνης Σαμαράς.

Στη δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι όπως είπε με τον πρωθυπουργό, «τα δύο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, δεν ταυτιζόμαστε ούτε ιδεολογικά ούτε αξιακά, αλλά συνεργαζόμαστε με συνέπεια για να διασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και η ασφαλής πορεία της χώρας προς την οριστική έξοδο από την κρίση».

Αναφερόμενος στο κόμμα του, ο Ευ.Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «στο ΠΑΣΟΚ έχουμε πάρα πολλές δυσκολίες και εντάσεις, γιατί οι αποφάσεις είναι δύσκολες και το κόστος μεγάλο. Η εμπειρία είναι τραυματική και για το κόμμα και για τα στελέχη του.

» Αλλά δεν παίζουμε με την τύχη της χώρας, δεν υπεκφεύγουμε, δεν κρυβόμαστε, δεν λέμε μισόλογα. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση».

Έστρεψε δε τα βέλη του κατά της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι αυτό το γνωρίζουν όσοι από το χώρο επιδίδονται «σε εμπόριο της δημαγωγίας και της τζάμπα ελπίδας».

Έχουμε διανύσει, συνέχισε ο κ. Βενιζέλος, «χάρη στις θυσίες του λαού μας, περισσότερο από τα δύο τρίτα της διαδρομής. Δεν θα κάνουμε πίσω τώρα που μπαίνουμε στην τελική φάση. Το πίσω είναι τρισχειρότερο από το εμπρός και την ολοκλήρωση της προσπάθειας».

Σε ό,τι αφορά την συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό και σε σχέση με τον προγραμματισμό των επόμενων ημερών ως το Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου, ο Ευ.Βενιζέλος έθεσε δύο στόχους: «Πρώτον, να έρθουν αμέσως όσο γίνεται περισσότερα χρήματα για να υπάρξει επιτέλους ρευστότητα στην αγορά, ως βάση ανάπτυξης. Δεύτερον, να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους, ώστε να είναι βιώσιμη η χώρα, γιατί η χώρα δεν αντέχει άλλα τέτοια μέτρα και δεν μπορούν να υπάρξουν άλλα τέτοια μέτρα».

Απευθυνόμενος, τέλος, προς τους ευρωπαίους εταίρους, ο Ευ.Βενιζέλος υπογράμμισε ότι «οι Ευρωπαίοι εταίροι μας πρέπει επιτέλους να καταλάβουν ότι η Ελλάδα έφτασε στα όρια της αντοχής της. Ας μην παίζουν με τη φωτιά, το έχω ξαναπεί. Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όλα όσα πρέπει, αλλά και αυτοί πρέπει να βοηθήσουν ουσιαστικά και όχι να τιμωρούν έναν ευρωπαϊκό λαό».

Μετά τη συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.