ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε ειρηνικό κλίμα οι πορείες σε όλη τη χώρα

16:18 - 06 Νοε 2012 | Πολιτική
Εκλογές ζητά ο Αλέξης Τσίπρας και απειθαρχία η Αλέκα Παπαρήγα.

Αποκαθίσταται σταδιακά η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας, καθώς έχουν ολοκληρωθεί οι κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, που αντιδρούν στο μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο ΙΙΙ.

Σύμφωνα με την αστυνομία περίπου 40.000 άτομα συμμετείχαν στην πορεία, που εξελίχθηκα ειρηνικά και χωρίς προβλήματα. Οι διοργανωτές της διαδήλωσης θεωρούν ότι η απεργία των ΜΜΜ απέτρεψε τους περισσότερους πολίτες να κατέβουν στο κέντρο και ανανέωσαν το ραντεβού για αύριο το απόγευμα.

Οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ ξεκίνησαν τη συγκέντρωσή τους στην Ομόνοια στις 10:30, ενώ στις 11 ξεκίνησε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεω. Οι δύο πορείες κινήθηκαν προς τη Βουλή, όπου και διαλύθηκαν χωρίς να υπάρξουν επεισόδια. Επιπλέον, για πολλές ώρες είχαν κλείσει κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, γύρω από το Σύνταγμα, την Ομόνοια και τμήμα της Πατησίων.

Πορείες πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Θεσσαλονίκη, το Βόλο, τα Γιάννενα και την Πάτρα, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν σε ειρηνικό κλίμα και μικρή συμμετοχή του κόσμου, εξαιτίας των απεργίων στις συγκοινωνίες και τα ταξί.

Επί ποδός βρέθηκαν και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα προκειμένου να αποτραπούν ενδεχόμενα επεισόδια. Περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί είχαν λάβει θέσεις σε διάφορες περιοχές του κέντρου, ενώ το κτίριο της Βουλής είχε μετατραπεί σε φρούριο, καθώς είχε παραταχθεί μεγάλη δύναμη αστυνομικών, ενώ είχαν τοποθετηθεί κάγκελα στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Το κοινό θα πρέπει να γνωρίζει ότι εξαιτίας των 48ωρων απεργιακών κινητοποίησεων, σήμερα δεν κυκλοφορεί κανένα Μέσο Μαζικής Συγκοινωνίας, ενώ δεν ισχύει ο δακτύλιος για τα αυτοκίνητα.

 

Εκλογές ζητά ο Αλέξης Τσίπρας και απειθαρχία η Αλέκα Παπαρήγα

Εκλογές ζήτησε για άλλη μία φορά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, που είχε τεθεί επικεφαλής της πορείας της παράταξής του στο κέντρο της Αθήνας. ο κ. Τσίπρας ζήτησε τις εκλογές προκειμένου "να μην καταστραφεί η χώρα" όπως υποστήριξε, ενώ τόνισε: "Η τρικομματική εξουσία παραδίδει τη χώρα ενέχυρο στους δανειστές".

Από την άλλη πλευρά σε συστηματική και οργανωμένη απειθαρχία κάλεσε τους Έλληνες η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία μίλησε το πρωί στην Ομόνοια προς τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. Η κ. Παπαρήγα δήλωσε: "Καλούμε το λαό να προχωρήσει σε συστηματική και καλά οργανωμένη απειθαρχία και ανυπακοή όχι μόνο στις αποφάσεις της κυβέρνησης, αλλά γενικότερα στο σύστημα". Μάλιστα, υποστήριξε ότι "είναι η καλή αρχή για να οργανωθεί η αντεπίθεση που πρέπει να καταλήξει στην κατάργηση των μονοπωλίων, στην απεμπλοκή από τις δεσμεύσεις της ΕΕ". Η κ. Παπαρήγα τόνισε ότι "οποιαδήποτε άλλη λύση προτείνεται, είναι εντός των τειχών".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.