ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βελτιώσεις ζητεί το ΠΑΣΟΚ- απειλεί να καταψηφίσει ο Π. Κουκουλόπουλος- απαλείφθηκε ο όρος «οικειοθελής» από τη συνεισφορά των εφοπλιστών

21:27 - 06 Νοε 2012 | Πολιτική
Ψάχνοντας γραμμή άμυνας το «επίσημο» ΠΑΣΟΚ απέναντι στις πιέσεις που δέχεται εντός κι εκτός ζητεί βελτιώσεις και πιθανές τροποποιήσεις στον εφαρμοστικό νόμο που θα κατατεθεί μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου. Κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν συνάντηση το απόγευμα, στη Βουλή, με τον υπουργό Οικονομικών καταθέτοντας σειρά αιτημάτων.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπάνω ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος με αφορμή την περικοπή των επιδομάτων στα άτομα με ολική αναπηρία απειλεί να καταψηφίσει το πολυνομοσχέδιο. Πιο ήπιος ο Φ. Σαχινίδης ζήτησε να μην περικοπούν τα αντίσοιχα επιδόματα, κάνοντας λόγο για πενιχρό όφελος 30. εκατ. ευρώ. Ηδη πάντως ο Γιάννης Στουρνάρας ικανοποίησε το ένα από τα αιτήματα, δηλαδή δέχτηκε να απαλείψει τον όρο «οικειοθελή» από την συνεισφορά που προβλέπεται να έχουν οι πλοιοκτήτες για την στήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Πιο συγκεκριμένα ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη λέξη «οικειοθελή» από τη συνεισφορά που προβλέπεται να έχει η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα για τη στήριξη της ελληνικής οικονομίας, ύψους τουλάχιστον 140 εκατ. ευρώ.
Στο πολυνομοσχέδιο με το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και τα επείγοντα μέτρα έχει περιληφθεί και πρόνοια για την ύπαρξη συνυποσχετικού ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, με το οποίο θα προσδιορίζεται ο τρόπος καταβολής της οικειοθελούς συνεισφοράς για τη στήριξη της οικονομίας. Στήριξη που δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 140 εκατ. ευρώ. Από τη διατύπωση αυτή απαλείφθηκε ο όρος «οικειοθελής».
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν ακόμη από τον υπουργό Οικονομικών:
Να εξαιρεθούν από τις μειώσεις οι συντάξεις των ατόμων με απόλυτη αναπηρία.
Να διευρυνθεί η βάση φορολόγησης των Aνανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.
Να υπάρξει μεταβατική περίοδος για την αύξηση των ορίων της ηλικίας συνταξιοδότησης.
Να μην περικόπτεται το ΕΚΑΣ σε όσους δεν έχουν συμπληρώσει το 64ο έτος της ηλικίας τους.
Να απαλειφθούν οι διατάξεις που καταψήφισε ήδη η Βουλή.
Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, αποτελούνταν από τους Γ. Μανιάτη, Φ. Σαχινίδη, Γ. Κουτρουμάνη, Π. Κουκουλόπουλο και Χ. Πρωτόπαππα

Τελευταία τροποποίηση στις 00:34 - 07 Νοε 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.