ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσίπρας: Για να αντιμετωπίστε τη φοροδιαφυγή, βάλτε τον Βαξεβάνη υπουργό οικονομικών

23:06 - 07 Νοε 2012 | Πολιτική
Δριμεία επίθεση την κυβέρνηση και προσωπικά στον Πρωθυπουργό εξαπέλυσε ο κ. Τσίπρας μιλώντας από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο.

«Τον Φλεβάρη θα αναγκαστείτε να πάρετε νέα μέτρα γιατί τα έσοδα θα έχουν εκτροχιαστεί» είπε ο κ. Τσίπρας. «Μας κατηγορήσατε για πλαιοκομματισμό εσείς που όταν ήσασταν υπουργός πολιτισμού στην κυβέρνηση Καμανανλή όσοι είχαν προσληφθεί με stage ήταν από την Καλαμάτα» είπε απευθυνόμενος στον κ. Σαμαρά.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Σουρνάρα ότι «εξυπηρέτησε φίλους του τραπεζίτες», ενώ όπως είπε «κρύβατε επί δύμιση χρόνια τη λίστα Λαγκάρντ».

«Για να αντιμετωπίστε τη φοροδιαφυγή, βάλτε τον Βεξεβάνη υπουργό οικονομικών αυτόν που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ» είπε ειρωνευόμενος την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή. «Φέρνετε προς ψήφιση ένα το νομοσχέδιο γνωρίζοντας την αρνητική γνωμοδότηση του ελεγκτικού συνεδρίου και του Αρείου Πάγου. Το νομοσχέδιο είναι αντισυνταγματικό και θα καταπέσει στα δικαστήρια» επανέλαβε ο Τσίπρας.

«Κουκουλώνεται ευθύνες για το πώς στάσαμε ως εδώ, είστε γαντζωμένοι στις καρέκλες της εξουσίας, αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές σας» είπε ο κ Τσίπρας
.
«Το ίδιο το μεσοπρόθεσμο προεξοφλεί την αποτυχία του. Λέτε ότι θα είναι τα τελευταία μέτρα αλλά δεν θα είναι. Θα προκαλέσουν ύφεση πολύ μεγαλύτερη από όσο υπολογίζεται, θα πάει κοντά στο 7% και μετά η περίφημη ρήτρα ισοδυνάμων θα μετατραπεί σε ρήτρα κατά των αδυνάμων».

Το 2016 το χρέος θα έχει φτάσει στο 185%, δεν θα είναι βιώσιμο. Μοναδικός τρόπος να σωθεί η χώρα είναι το κούρεμα του χρέους. Μόνο εσείς και η Μέρκελ λέτε ότι βγαίνει το πρόγραμμα».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.