ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αναβρασμός στο ΠΑΣΟΚ

11:35 - 08 Νοε 2012 | Πολιτική
Με μια επιστολή προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Ανδρέας Λοβέρδος ζητά να συγκλιθεί η Κοινοβουλευτικής Ομάδα του κόμματος, για να λάβει αποφάσεις για αλλαγές σε όλα τα επίπεδα.

Ο κ. Λοβέρδος υποστηρίζει οτι η σύγκλιση πρέπει να γίνει αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και την συνεδρίαση του Eurogroup. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν, οτι με πρώτο βήμα αυτή την επιστολή, ο κ. Λοβέρδος θέτει θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, την οποία ασφαλώς θα διεκδικήσει ο ίδιος. 

 

Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ώς εξής:

 

«Κύριε Πρόεδρε, αγαπητέ Βαγγέλη,

Με την επιτυχή έκβαση της ψηφοφορίας ολοκληρώθηκε η τετράμηνη περίοδος της κυβέρνησης, την οποία ως ΠΑΣΟΚ στηρίξαμε μετά τις εκλογές του Ιουνίου. Για τέταρτη φορά, από το 2010, η κοινοβουλευτική μας ομάδα στήριξε την προσπάθεια της χώρας να σταθεί όρθια, δίχως μικροκομματικούς υπολογισμούς. Η αυτοθυσία, όμως, των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ δεν συνδέθηκε με κάποια παράλληλη προσπάθεια για την αντιμετώπιση της ύφεσης και την έξοδο της χώρας και των πολιτών από την κρίση. Οι θυσίες, ο αγώνας και ο μόχθος του ελληνικού λαού υπάρχει κίνδυνος να είναι χωρίς αντίκρισμα. 
 
Τον Ιούνιο είχα εισηγηθεί μια διεξοδική στρατηγική συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στις μετεκλογικές εξελίξεις. Η εισήγησή μου δεν έγινε δεκτή. Προτίμησα να μην σταθώ εμπόδιο στην εφαρμογή των επιλογών σου και αποφάσισα να μην συμμετέχω στα κομματικά και κοινοβουλευτικά μας όργανα. Η συμμετοχή μου, λόγω των ριζικών μου διαφωνιών, θα "εξαγόταν" ως διαρκής ενδοκομματική σύγκρουση, η οποία θα είχε αρνητικό αντίκτυπο στην προσπάθεια της χώρας και στην ενότητα της παράταξης.
 
Τις επόμενες ημέρες έχουμε μπροστά μας την ψηφοφορία επί του προϋπολογισμού και τη συνεδρίαση του Eurogroup. Μετά από αυτά τα κρίσιμα βήματα, κρίνω ως απολύτως απαραίτητη τη σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με σκοπό την αποτίμηση της τετράμηνης πορείας μας, αλλά και τη λήψη αποφάσεων για τις απαραίτητες αλλαγές σε όλα τα επίπεδα .Η κρίση που βιώνει η δημοκρατική παράταξη δεν αντιμετωπίζεται με κυβερνητικούς χειρισμούς, κυβερνητικά ανταλλάγματα και τακτικισμούς. Όλοι συμφωνούμε πως είναι πολύ βαθύτερη.
 
 
Ανδρέας Λοβέρδος»

Τελευταία τροποποίηση στις 17:46 - 08 Νοε 2012
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.